Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az UEFA a 888.hu-nak: Politikai kontextusa miatt elutasítottuk a müncheni kérést

Filipp Dávid

2021.06.22. 11:10

Nem lesz szivárványos fényfestés a német–magyar meccsen.

 

Önkívületi állapotba került a hazai baloldali sajtó, miután felmerült az az ötlet, hogy a müncheni Allianz Arena szivárványos kivilágítást kapjon a szerdai Németország–Magyarország Eb-meccs alkalmából. Az ok: a németeknek nem tetszik a magyar pedofiltörvény. Az elképzelést Markus Söder bajor kormányfő is támogatta, illetve Dieter Reiter müncheni polgármester hivatalos levélben kért engedélyt az elképzelés megvalósítására az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA).

Természetesen, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a hazai balos politikusok is meglovagolták az ügyet, a gyurcsányista Niedermüller Péter például a Facebook-oldalán mondott köszönetet a münchenieknek.

Csakhogy egyvalamit minden ujjongó elfelejtett megnézni:

az UEFA alapszabályát.

Az UEFA alapszabálya már a legelején egyértelművé teszi, hogy

az UEFA „semleges mind politikai, mind vallási tekintetben”.

Éppen ezért a 888.hu kérdésekkel fordult tegnap az UEFA-hoz, hogy megtudjuk, adnak-e engedélyt a szivárványozásra, illetve az is érdekelt minket, hogy politikailag motiváltnak tartják-e az akciót.

A szövetség ma küldte meg válaszait, de már tegnap este arról lehetett olvasni, hogy az UEFA nem engedélyezi, hogy szivárványszínű legyen a stadion.

 

Az UEFA-tól megtudtuk, hogy Dieter Reiter tegnap küldte el levelét a szervezetnek. A levélben a müncheni polgármester

a magyar parlament által meghozott politikai döntéssel indokolta kérelmét.

Mint írták, az UEFA megértette: a szándék mögött az állt, hogy elősegítsék az elfogadást és a sokszínűséget, amelyek olyan ügyek, amelyeket az UEFA is évek óta támogat.

Az UEFA azonban alapszabálya révén politikailag és vallásilag semleges szervezet. Tekintettel ennek a konkrét kérelemnek a politikai kontextusára – a magyar nemzeti parlament döntésére célzó üzenetre –, az UEFA-nak el kell utasítania ezt a kérést”

– írták.

Megtudtuk azt is, hogy ennek ellenére az UEFA azt javasolta München városának, hogy június 28-án vagy július 3-a és 9-e között világítsák ki a stadiont szivárványos színekkel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére