Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb magyar arany gyorskorcsolyában

Csordás Bettina

2018.11.11. 18:03

Liu Shaolin Sándor ismét aranyérmet szerzett. A fiatal olimpikon nyerte az elsõ 1000 méteres versenyt a rövidpályás gyorskorcsolyázók második, Salt Lake Cityben zajló világkupa-állomásának szombati napján.

Az olimpiai bajnok versenyző egész nap fantasztikusan korcsolyázott, ugyanis a pénteki  selejtező után szombaton a negyed- és az elődöntőből is futamgyőztesként jutott tovább. Hozzá hasonlóan a fináléba került öccse, Liu Shaoang is, aki egy hete a Calgaryban rendezett idénynyitón győzött ezen a távon – írja az M4 Sport.

A legjobb hatot felvonultató fináléban a Liu fivérek köröztek az élen, elöl a fiatalabbik, mögötte az idősebbik testvér. A hajrában a 22 éves Liu Shaolin megelőzte 20 esztendős öccsét, éllovas pozícióját pedig már nem is engedte át másnak a célig.

A szintén ötkarikás aranyérmes Liu Shaoangot viszont megelőzte a kínai Zsen Ce-vej is, majd az MTK versenyzője szabálytalankodott a befutó során a dél-koreai Park Dzsi Vonnal szemben, aki a célegyenesben akart elé kerülni, ezért kizárták a magyart, így hatodikként zárt múlt heti diadala után.

Az olimpiai bajnoki címvédő férfi négyes pedig a múlt héten világcsúcsot döntő összeállításban, azaz a Liu Shaolin, Liu Shaoang, Burján, Krueger négyessel futamgyőztesként lépett a fináléba.

A világkupa-sorozat első, múlt hétvégén rendezett kanadai állomásán a magyar csapat négy éremmel zárt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére