Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zavarta egy brit város lakóit a sok angol zászló

Bokor Gábor

2018.07.03. 21:00

Az egyik ilfordi boltos úgy döntött, felpörgeti az Oroszországban zajló világbajnokság idejére az üzletét. Mivel a briteknek szurkol, így angol zászlókkal tûzdelte tele a boltját. Ám nem várt fordulatot okozott az ügyben, hogy a helyieket "sértette", hogy a lobogóval kell szembesülniük, mikor elhaladnak a bolt elõtt. Emiatt a tulaj viszont úgy döntött: még többet rak ki.

Többen is zaklatni kezdték annak a brit boltnak a tulajdonosát, aki angol zászlókkal tűzdelte tele üzletét a focivébé idejére. Az ilfordi vállalkozónak először leveleket kezdtek küldeni, melyekben azt követelték, hogy haladéktalanul távolítsa el a sértő zászlókat (melyek Anglia hivatalos lobogói), mivel a tulajdonos maga is indiai, így nem vet rá jó fényt, ha a korábbi gyarmattartójának lobogójával díszíti üzletét. 

Rossz zászlót tettél ki, ne feledd, honnan jöttél"

– állt az egyik levélben. 

A tulajdonos erre úgy reagált, hogy még több zászlót tett ki, így már csak a vak nem veszi észre, mik vannak kitéve nála. A tulaj később elmondta, amellett, hogy indiai, britnek is érzi magát, ezért is érezte úgy, hogy ezzel a gesztussal az angolokat támogatja az oroszországi vébén.

Az elmúlt harminc évben, mindig raktunk ki angol zászlókat, büszkék vagyunk arra, hogy városszerte csak mi drukkolunk így a csapatnak"

– mondta az üzlet egyik munkatársa.

A brit királyi posta, a Royal Mail dolgozóinak megtiltották, hogy munka közben zászlóval jelezzék, kinek drukkolnak. Mindezt biztonsági és egészségügyi okokkal magyarázták. A korlátozás országszerte 125 ezer embert érint.  

Azonban nemcsak a posta, hanem a JD Wetherspoon nevű kocsmalánc is megtiltotta, hogy kifüggesszék a zászlókat az egységeikben. Õk összesen 880 sörözőt üzemeltetnek. 

Anglia zászlaja egyike Európa legrégebben ismert nemzeti jelképeinek. Az egyszerű lobogó fehér alapon vörös keresztet ábrázol, amely az ország védőszentjére, a sárkányölő Szent Györgyre utal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére