Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

6,392 millió a beoltottak, 4498 az új fertőzöttek száma Magyarországon

888.hu

2022.02.25. 09:30

Magyarországon a beoltottak száma 6 391 940, közülük 6 163 700-an a második, 3 801 276-an pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 4498 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 779 174-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 88, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 43 752-re emelkedett – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

 

A kormányzati portálon azt írták: a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 566 509, az aktív fertőzöttek száma 168 913-ra csökkent. Kórházban 3997 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 148-an vannak lélegeztetőgépen.

Péntek délután és szombaton újabb oltási akció lesz, és márciusban is minden csütörtökön, pénteken és szombaton folytatódnak az oltási akciónapok a kórházi oltópontokon – jelezték.

Az oltásra továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat, akik már négy hónapnál régebben kapták meg korábbi oltásukat. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – írták, hozzátéve, a harmadik oltás után ismét 80–90 százalékosra emelhető a védettség.

 

A központi oltópontokon

továbbra is öt vakcina közül lehet választani,

emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat.

 

A kormányzati portál közölte: azok az oltatlanok, akik átestek a fertőzésen, várakozási idő nélkül a betegségből történt felgyógyulás után olthatók.

A negyedik oltás is foglalható és kérhető már, akár az oltási akciókban is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, amennyiben a harmadik oltás beadása óta már eltelt négy hónap.

Az olthatóság megítéléséért az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal, a háziorvossal. Az oltóanyagválasztás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve, a szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs – írták.

Az 5–11 évesek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Emlékeztettek: május 1-jétől alakul át a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá. Azok a védettségi igazolványok, amelyeket fertőzésen átesés alapján állítottak ki, május elsején veszítik el az érvényességüket.

Az oltási alapon jelenleg érvényes védettségi igazolványok automatikusan érvényesek maradnak májustól, ha a tulajdonosuk az előző oltástól számított hat hónapon belül kérte a második, illetve a harmadik oltást is – tették hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére