Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal a történelmi választási kudarc után sem változtatott taktikáján

888

2022.06.03. 10:00

A baloldali összefogás az április 3-i országgyűlési választási kudarca ellenére sem változtatott a taktikáján, az még mindig a Fidesz-ellenességen alapul – jelentette ki Palóc André, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzője a Magyar Nemzetnek adott interjúban, amely a pénteki számban jelent meg.

 

Az új Országgyűlés megalakulása során hamar világossá vált, hogy folytatódik a baloldali káosz, és a tartalmi kérdések helyett olyan technikai kérdések kerültek napirendre, mint hogy ki, mikor van éppen az ülésteremben, vagy vonul ki onnan, és melyik frakciónak hány bizottsági hely jut.

Hozzátette: a baloldali pártok most sem a választókat érintő és őket érdeklő ügyekkel foglalkoznak.

 

Többet lehetett az elmúlt időszakban hallani arról, hogy az ellenzéki pártok közül ki szeretne külön indulni a 2024-es európai parlamenti választáson, mint arról, hogy melyik pártnak mi az álláspontja az energiaválság, az olajembargó vagy éppen az infláció kapcsán.”

– mondta.

 

Palóc André felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány a megalakulását követően azonnal hozzálátott a munkához, létrehozva a rezsi- és honvédelmi alapokat, ezek forrásaként pedig bejelentette a különadókat. Egy ilyen helyzetben az ellenzéktől – amely saját elmondása szerint kormányzásra készült – az emberek joggal várhatták volna, hogy valós javaslatokkal álljon elő a helyzetre vonatkozóan. A baloldal 12 évnyi, folyamatos politikai kudarcának be kellett volna bizonyítania nekik:

a kormányzati lépések egysíkú és folyamatos tagadása intellektuálisan és politikailag is elégtelen.

Az elemző úgy vélte, a baloldal nem folytat érdemi vitákat, nem vázoltak föl alternatívákat, és azt sem veszik figyelembe, hogy az emberek 84 százaléka ért egyet például azzal, hogy azoktól a vállalatoktól, amelyek háborús helyzetben haszonra, profitra tesznek szert, elvárható, hogy segítsék az embereket, és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez.

Elmondta azt is, hogy a baloldal összetévesztette a stratégiát a taktikával. Ahelyett, hogy felvázolta volna, milyen Magyarországot képzel el, csak arról beszélt, hogy mit nem szeretne – fogalmazott.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére