Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali recept mindenhol ugyanaz: a hűségük pénzért eladó

888.hu

2022.12.14. 15:20

Példamutatás helyett képmutatást! – írja az Alapjogokért Központ a Facebook-on.

 

A belga rendőrség múlt héten tizennégy különböző brüsszeli helyszínen tartott házkutatást, mert a nyomozás adatai szerint a labdarúgó-világbajnokságot rendező Katar megpróbálta befolyásolni az Európai Parlament gazdasági és politikai döntéseit. Különösen jelentős összegek kifizetését és különböző ajándékokat ajánlottak fel olyanoknak, akik fontos politikai vagy stratégiai pozíciót töltenek be az Európai Parlamentben. A rendőrök négy személyt vettek őrizetbe: egy parlamenti asszisztenst, egy lobbistát, valamint Pier Antonio Panzeri (S&D) volt olasz EP-képviselőt, aki korábban a Parlament emberi jogi albizottságának elnöke volt, és Luca Visentini szakszervezeti képviselőt.

 

Az Alapjogokért Központ szerint az Európai Parlament 14 alelnökének egyike, Eva Kaili, a görög szocialista párt, a Pasok képviselője is az őrizetbe vettek között van. Úgy tűnik, a baloldal kapcsán mindenhol ugyanaz a séma: külföldi pénzeket fogad el befolyásért cserébe, és közben másokat vádol korrupcióval. Eva Kaili néhány napja még azt mondta: „Úgy gondolom, hogy továbbra is küzdenünk kell egy olyan Európa létrehozásáért, amely a polgárok és az Unió közjója érdekében áll”. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy az alelnök csak szavakkal mutat példát, tetteivel pedig éppen az ellenkezőjét teszi és pénzért cserébe sutba vágja az elveit.

 

Az Európai Unió vezetésével szemben nem ez az első komoly korrupciós vád. Korábban Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke SMS-ben kötött meg több milliárd euró értékű szerződéseket a koronavírus elleni vakcinákat szállító amerikai Pfizer céggel. Az elnök a beszerzés során a közbeszerzési szabályokat és az Irányítóbizottságot megkerülve előzetes megállapodást kötött az amerikai Pfizerrel és ezzel előkészítette az utat a 2021 májusában aláírt, 1,8 milliárd adag koronavírus elleni vakcinára vonatkozó beszerzéshez, majd a Pfizerrel folytatott megbeszélésekről sem jegyzőkönyveket, sem a megkérdezett szakértők neveit, sem a megállapított feltételekről szóló nyilvántartásokat nem nyújtotta be a Bizottság az Európai Számvevőszék részére. Arról is szóltak a hírek, hogy az Európai Bizottság elnöke saját fiának kedvezve köthetett igencsak furcsa tanácsadói szerződéseket. De szintén az európai baloldalhoz köthető a német kancellár, Olaf Scholz adócsalási botránya is, amely szerint még hamburgi polgármesterként Scholz egy helyi banknak kedvezve engedhetett el 47 millió euró befizetést.

 

Láthatjuk tehát, hogy miközben az EU a Magyarországi belügyekben vájkál és igyekszik megfosztani hazánkat a nekünk járó uniós forrásoktól, a saját háza táján nem néz szét elég alaposan, vagy ami még rosszabb, akár szemet is huny saját ballépései felett. Az állítólagos korrupció ás átláthatatlanság miatt kritizálnak bennünket, miközben ők maguk a korruptak. A botrányok rámutatnak az EU választottjaira alkalmazandó etikai rendszer elégtelenségére, az átláthatósági problémákra, a külföldi befolyásolással kapcsolatos lobbizás szabályozására tett kísérletek hiányára, az európai parlamenti mentelmi jog szabályozásának hiányosságaira. Elszomorító, hogy a pénz és a korrupció szerepet játszik az EP döntéseiben – írják.

 

Az EP plenáris ülésén pont ezen a héten kerül napirendre „A demokrácia védelme a külföldi beavatkozással szemben”. Reméljük, hogy a vitában az is felmerül, hogy hogyan tudják saját berkeiken belül megállítani a korrupciót és a külföldi beavatkozást, befolyásolást. Az uniós intézményeknek élen kellene járniuk a példamutatásban, ehelyett azonban csak képmutatást látunk. Elítélnek és egymás ellen uszítanak tagállamokat és más uniós intézményeket zsarolnak, miközben a valóban fontos dolgokkal nem foglalkoznak – tették hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére