Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

Pörge Béla

2019.06.25. 19:20

Tízből hat budapesti szerint Tarlós István a legalkalmasabb, az ellenzéki jelölteket alkalmatlannak tartják.

A Kossuth Rádió Ütköző című műsorában Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője elmondta, hogy az intézet elemzései szerint egyik baloldali jelöltnek sincs esélye Tarlós Istvánnal szemben, hiszen Karácsony Gergelynek 35, Kálmán Olgának 31, Puzsér Róbertnek 13, Kerpel-Fronius Gábornak 11, míg a jelenlegi főpolgármesternek 62 százalékos az elfogadottsága.

Elsősorban arra voltak kíváncsiak a közvélemény-kutatás során, hogy az ezer megkérdezett ember véleménye alapján a baloldali politikusok mennyire alkalmasak arra, hogy vezessék a fővárost. Az eredményt nézve az mondható el, hogy

tízből hat budapesti lakos Tarlós Istvánt tartja a legalkalmasabbnak a posztra.

Karácsony Gergelyt és Kálmán Olgát a megkérdezettek egyharmad-egyharmad arányban tartják rátermettnek – idézi Tóth Eriket a Híradó.

Az embereket arról is megkérdezték, hogy ki az, aki szerintük alkalmatlan a pozícióra. A budapestiek fele Karácsonyt és Kálmánt említette meg válaszában. Az adatok azt mutatták, hogy az „egy az egy elleni” megméretésben, a Karácsony–Tarlós és a Kálmán–Tarlós „párbajban” Tarlós Istvánnak mindkét ellenzéki jelölttel szemben legalább 10 százalékos az előnye. Tarlós Karácsonyt 50:36 arányban, míg Kálmánt 48:38 arányban győzné le, ha most vasárnap lennének az előválasztások.

Farkas Örs politikai elemző szerint ami most a magyar politikai paletta baloldalán van, azt előválasztásnak hívják, azonban semmi más nem történik, mint ami 2009 óta minden évben: az ellenzéki pártok egymást támadják, és egymás jelöltjeit „ekézik”, azzal a különbséggel, hogy idén ebbe már a választókat is bevonták.

Az előválasztás, ami tulajdonképpen senkit nem érdekel

Nem, itt most nem arra kell gondolni, hogy mennyire komolytalan hercehurca az egész, bár kétségkívül az is megérne egy misét. Hiszen voltak, akik nem tudtak dönteni: beleálljanak az előválasztásba vagy kiszálljanak, voltak, akik megállapodásokat rúgtak fel, és hát a mai napig oda-vissza röpködnek a gyanúsítgatások.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére