Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CEU még a Debreceni Egyetem rektorhelyettesét is meglepte

Bertha László

2017.04.01. 13:58

Továbbra is a Debreceni Egyetem az ország egyik legnépszerûbb felsõoktatási intézménye. Ezt bizonyítja, hogy idén is több mint 100 ezren szeretnének ott tanulni. A rektorhelyettes azonban hiányolja az egyenlõ feltételeket az egyetemek körében.

Az egyetem rektorhelyettese az intézmény honlapjának adott interjúban elmondta, hogy nagyon örülnek a jó helyezésnek. Emellett azt is hozzátette, hogy szeretnék, ha a felsőoktatásban is egyenlő feltételekkel indulnának az egyetemek, és mindenki betartaná a szabályokat. Ezzel utalt az utóbbi napokban kirobbant botrányra a külföldi egyetemek körül.

Fontos, hogy ebben a kiélezett versenyben egyenlő feltételekkel induljanak a versenyzők, az egyetemek, a felsőoktatási intézmények. Még ha a feltételek nem teljesen is egyenlők, de a szabályoknak mindenkire vonatkozni kell”

– nyilatkozta a TV2-nek Bartha Elek, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese.

A rektorhelyettes példaként hozta fel, hogy a Debreceni Egyetemnek az angol megfelelője a University of Debrecen, és mindenki tudja, hogy bármelyiket is használják, ugyanarra az intézményre gondolnak. Az elmúlt napok botrányai kapcsán Bartha elmondta, hogy őt is meglepte egy kicsit, hogy a Közép-Európai Egyetem, ami egy bejegyzett szabályosan működő hazai egyetem, az nem azonos a Central European University-vel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére