Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik 200 ezret fizetett oldalanként a pártközeli Iránytű Intézetnek

Tóth Dalma

2019.06.28. 10:10

Ennek ellenére a baloldallal kokettáló párt azzal magyarázza a csúfos EP-választási kudarcát, hogy nincs elég pénze.

A Jobbikhoz közeli Iránytű Intézet egy újabb, közel harmincmillió forintos megbízást kapott körülbelül egy hónappal a választás előtt, miközben a párt azt hangoztatja, hogy a szűk anyagi keretek miatt szerepeltek le az EP-választáson. A szerződés tárgya ezúttal a magyarországi kormányzati döntéshozatal-elméletek, -modellek, a rendszerváltás óta eltelt időszak elemzése, az optimális kormányzati struktúra felvázolása volt. A szerződést a Jobbik részéről Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, korábbi frakcióvezető, míg az Iránytű részéről Forrai Richárd írta alá. A megbízás szerint a közvélemény-kutató cégnek 150 oldal terjedelemben kellett elkészítenie az elemzést április 16-tól május 3-ig. Ez az jelenti, hogy oldalanként 192 ezer forintot kaptak.

A Jobbik tavaly november óta – azaz bő fél év alatt – már 130 millió forintot juttatott Forrai Richárd cégének pár napos megbízásokkal.

Nem a Jobbik az egyetlen párt, melynek frakciója bőkezűen bánik a pénzzel – írja a Magyar Nemzet. A Gyurcsány Ferenc vezette DK csaknem 80 millió forintot adott ki fél év alatt különböző megbízásokra. Ráadásul a DK két, közvetve Ficsor Ádámhoz, Gyurcsány Ferenc egykori kabinetvezetőjéhez és a Bajnai-kormány titokminiszteréhez köthető cégnek adott egy időben közösségi médiával kapcsolatos megbízást. Az összeget a képviselőknek és frakcióknak biztosított támogatásból, azaz lényegé­ben közpénzből fizették ki. Az SGP Analytics Kft.-vel kötött szerződés ráadásul szinte ellenőrizhetetlen, mivel a megállapodásban kikötötték, hogy a megbízott „tevékenységét jellemzően szóbeli tanácsadás formájában végzi”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére