Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A korábbi főpolgármester-helyettes szerint már felélte többletét a főváros

888.hu

2022.07.08. 10:40

Még mindig nem tudni, mi lett azzal a kétszázmilliárdos többletforrással, amelyet az előző városvezetés hagyott hátra – mondta Bagdy Gábor, a Fidesz-KDNP fővárosi képviselője, korábbi főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzet pénteki számában olvasható cikkben.

 

A politikus a lapnak azt mondta, hogy 2019-ben az új vezetés kétszázmilliárd forintot örökölt értékpapírban, készpénzben a Tarlós István vezette korábbi vezetéstől. A politikus úgy vélte, hogy azóta ezt az összeget élik föl Karácsony Gergelyék: 2020-ban 87 milliárd forintos hiánya volt Budapestnek, akkor azt ebből a tartalékból fedezték.

Ezek után jött a 2021-es költségvetés, amelynek beszámolóját nemrég tárgyalta a közgyűlés: ebből kiderül, hogy

ebben az évben 63,5 milliárd forintos hiánya volt a fővárosnak.

 

Bagdy Gábor szerint látható, hogy a kiadások meghaladták a bevételeket, nagyrészt a koronavírus-járvány okozta recesszió és az energiaválság, valamint a felelőtlen, koncepció nélküli gazdálkodás miatt. Emlékeztetett arra, hogy tavaly a tervezetthez képest még így is 15 milliárd forint többlete volt a városvezetésnek az iparűzési adóból. Így – mint mondta – nem vehető komolyan Karácsonyék állandó panaszkodása, miszerint nincs pénze a fővárosnak.

 

A politikus arról is beszélt, hogy a főpolgármester stábjának a jogszabályok miatt működési többletet kellett tervezniük, így fiktív bevételekkel indultak neki az évnek. Mint mondta, beterveztek egy 32 milliárdos hitelt és egy húszmilliárdos állami támogatást, amelyről csak az állam nem tudott. Szerinte valójában a városvezetés nincsen abban a helyzetben, hogy hitelt vegyen föl, hiszen folyamatosan többet költ működésre, mint amennyi bevétele van.

 

Bagdy Gábor megjegyezte: a főpolgármester két és fél évig a nagypolitikával foglalkozott, és a stábja is követte őt. Szerinte ad hoc döntések születnek, amelyek helyett át kellene állni stratégiai gondolkodásra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére