Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A magyar embereknek joga van tudni a brüsszeli bevándorláspárti tervekrõl"

Horváth Tamás

2019.02.14. 19:33

Errõl Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje beszélt a kormánypárti képviselõcsoportok kihelyezett ülésének helyszínén, Balatonalmádiban.

A brüsszeli bürokraták asztalai tele vannak olyan tervekkel, amelyek – a Soros-tervnek megfelelően – bevándorlókontinenssé tennék Európát, a magyar embereknek joga van tudni ezekről”

– idézi Kocsis Máté szavait az MTI.

A Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok balatonalmádi ülésén elmondta, ezeket a javaslatokat – így a kötelező kvótát, a határvédelem jogának gyengítését, a migránsvízum bevezetését, a migrációt segítő Soros-szervezetek támogatásának megháromszorozását, a gazdasági migráció legalizálását és a nem bevándorláspárti országok megbüntetését – a Fidesz-KDNP elutasítja.

A kormánypárti politikus szerint ezek olyan húsba vágó kérdések, melyekről minden magyar embernek tudnia kell.

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy tudja, mit akar Brüsszel”

 – fogalmazott.

Kocsis Máté ismertette, a Fidesz-KDNP szerint nagyobb hangsúlyt kell fektetni a nemzeti határok, kultúra, valamint szokások védelmére, egyenrangú nemzetek együttműködésén alapuló Európára van szükség, amely az európaiaké marad – ehhez elengedetlen a határvédelem.

Minden ember védi a házát kerítéssel, és nem azért, mert a kerítésen kívül lévőket gyűlöli, hanem azért, mert a kerítésen belül lévőket szereti"

– húzta alá a fideszes képviselő.

Kocsis Máté az európai parlamenti választás tétjének nevezte, hogy azok a pártok és vezetők legyenek többségben az EU-ban, akik nem akarnak több migrációt, akik nem bevándorláspártiak és akik nem támogatják a Soros György által megfogalmazott elképzeléseket.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a tanácskozás napirendjén szintén szereplő családvédelmi akciótervről beszélt, hangsúlyozva: az nem csupán a családokat segíti, hanem a demográfiai helyzetet is javítja.

A kormánypártok a családvédelem, nem pedig a bevándorlás pártján állnak”

– mondta, megdöbbentőnek nevezve ezzel kapcsolatban a svéd szociális miniszter és a BBC szakértőjének nyilatkozatát, akik bevándorlással oldanák meg a demográfiai problémákat.

Kocsis Máté a családvédelmi akciótervről elmondta, várhatóan négy törvényt érint majd a kormányzati javaslatcsomag. Módosulni fog a költségvetési és az egészségbiztosítási törvény, a munka törvénykönyve, valamint az adótörvények, a módosítási indítványokat pedig rövidesen, akár még februárban benyújthatják.

A Kétfarkú Kutya Pártnak a családvédelmi akcióterven való viccelődését ízléstelennek, az édesanyákkal szemben bántónak minősítette.

Kiemelte továbbá: az ország gazdasági lehetőségei megengedik a családvédelmi akciótervet.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte azt is, még a nyári szünet előtt készülnek elfogadni a jövő évi költségvetést, így az Országgyűlés június 15. után várhatóan még közel egy hónapig dolgozni fog.

Arra a kérdésre, hogy mire számítanak az ellenzék részéről a tavaszi ülésszak első napján, a Fidesz frakcióvezetője azt válaszolta:

A Fidesz-KDNP az ország kormányzásával akar foglalkozni a parlamentben, és nem fog felülni az ellenzék esetleges provokációjának.”

A politikus egyetértését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a parlamenti fegyelmi ügyek jogkövetkezményeit szigorítani kell, és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez hasonlóan ő is kevesellte a tavaly december 12-i parlamenti ülésnap eseményei miatt az ellenzéki képviselőkre kirótt pénzbüntetést.

Kocsis Mátét megkérdezték arról a kiszivárgott hangfelvételről is, amelyen a Jobbik médiatanácsadója "far-hát kommandónak" nevezte azokat a nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak.

A kormánypárti politikus azt felelte: nem ez az első eset, amikor a Jobbik tiszteletlenül beszél az idősekről, Vona Gábor korábbi pártelnöknek is volt egy ilyen ügye.

Ez a Jobbik igazi arca, a Jobbikról nem először derül ki, hogy lenézi az időseket, a nyugdíjasokat”

– jelentette ki.

Soros György napokban megjelent írásáról a frakcióvezető azt mondta:

Soros György gondolatai az unió döntéshozatala során diktátumokká válnak, ez az, amivel szemben fogalmazzuk meg a saját álláspontunkat."

Arra a felvetésre, hogy Franciaországban az iskolákban anya és apa helyett szülő 1-et és szülő 2-t kell használni, Kocsis Máté hangsúlyozta, szomorúnak és sértőnek is tartja ezt a szülőkre nézve, Harrach Péter pedig egy ideológia zsákutcájaként értékelte a hírt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére