Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Magyar Honvédség parancsnokával egyeztetett Novák Katalin

888.hu, MTI

2022.11.03. 20:40

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka csütörtökön hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát és Béres János altábornagyot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját.

 

A mintegy egy órán át tartó megbeszélés után Ruszin-Szendi Romulusz a Sándor-palotában újságíróknak elmondta: jelentést tett a köztársasági elnöknek a Magyar Honvédség helyzetéről.
Az államfő kiemelt figyelmet fordít az ukrajnai háborúra, arra, hogy az milyen hatást gyakorol a magyar emberek mindennapi életére, hogyan befolyásolja a Magyar Honvédség fejlesztési terveit és kiképzését – mondta, hozzátéve, a Magyar Honvédségnél is folyamatosan monitorozzák, mi történik a világban, nemcsak keleten, mivel a Balkán is nagyon fontos Magyarország számára.

 

Megnyugtató állapotban vagyunk.”

– jelentette ki, hangsúlyozva, hogy Magyarországot jelenleg közvetlen veszély nem fenyegeti.

Ruszin-Szendi Romulusz kiemelte: a Magyar Honvédség dolga, hogy békét, biztonságos környezetet biztosítson a magyar embereknek, ezért a katonák jelen vannak az ország határainál is, és együttműködnek a rendőri erőkkel.
Az önkéntes katonai szolgálatot vállalókról szólva emlékeztetett: októberben volt az eskütételük és most fejezték be alapkiképzésüket. Kétharmaduk úgy döntött, a műveleti kiképzést folytatja, és egyharmaduk folytatja a tartalékos kiképzést.

Azt gondolom, a kiképzők munkáját és a Magyar Honvédség elismertségét ezek a számok hűen tükrözik.”

– jegyezte meg.

Közölte: folyamatos a technikai fejlesztés a Magyar Honvédségnél, a szerződések aláírása után ütemezetten érkeznek a lövegek, a közelmúltban bemutatták az első Lynx harcjárművet, érkeznek a Gidrán harcjárművek, jövőre pedig a helikopterek. Megjegyezte: az állományt is fel kell készíteni ezeknek az új eszközöknek a használatára.

Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegéde elmondta: a köztársasági elnök figyelemmel kíséri a világban történő eseményeket.
Hozzátette: hagyományosan a Magyar Honvédség parancsnoka negyedévente tesz jelentést a köztársasági elnöknek, de ezeket a tájékoztatásokat Novák Katalin szándéka szerint a kialakult háborús helyzet és a balkáni feszültség miatt gyakrabban, kéthetente tartják majd.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére