Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Magyar Honvédség parancsnokával egyeztetett Novák Katalin

888.hu, MTI

2022.11.03. 20:40

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka csütörtökön hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát és Béres János altábornagyot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját.

 

A mintegy egy órán át tartó megbeszélés után Ruszin-Szendi Romulusz a Sándor-palotában újságíróknak elmondta: jelentést tett a köztársasági elnöknek a Magyar Honvédség helyzetéről.
Az államfő kiemelt figyelmet fordít az ukrajnai háborúra, arra, hogy az milyen hatást gyakorol a magyar emberek mindennapi életére, hogyan befolyásolja a Magyar Honvédség fejlesztési terveit és kiképzését – mondta, hozzátéve, a Magyar Honvédségnél is folyamatosan monitorozzák, mi történik a világban, nemcsak keleten, mivel a Balkán is nagyon fontos Magyarország számára.

 

Megnyugtató állapotban vagyunk.”

– jelentette ki, hangsúlyozva, hogy Magyarországot jelenleg közvetlen veszély nem fenyegeti.

Ruszin-Szendi Romulusz kiemelte: a Magyar Honvédség dolga, hogy békét, biztonságos környezetet biztosítson a magyar embereknek, ezért a katonák jelen vannak az ország határainál is, és együttműködnek a rendőri erőkkel.
Az önkéntes katonai szolgálatot vállalókról szólva emlékeztetett: októberben volt az eskütételük és most fejezték be alapkiképzésüket. Kétharmaduk úgy döntött, a műveleti kiképzést folytatja, és egyharmaduk folytatja a tartalékos kiképzést.

Azt gondolom, a kiképzők munkáját és a Magyar Honvédség elismertségét ezek a számok hűen tükrözik.”

– jegyezte meg.

Közölte: folyamatos a technikai fejlesztés a Magyar Honvédségnél, a szerződések aláírása után ütemezetten érkeznek a lövegek, a közelmúltban bemutatták az első Lynx harcjárművet, érkeznek a Gidrán harcjárművek, jövőre pedig a helikopterek. Megjegyezte: az állományt is fel kell készíteni ezeknek az új eszközöknek a használatára.

Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegéde elmondta: a köztársasági elnök figyelemmel kíséri a világban történő eseményeket.
Hozzátette: hagyományosan a Magyar Honvédség parancsnoka negyedévente tesz jelentést a köztársasági elnöknek, de ezeket a tájékoztatásokat Novák Katalin szándéka szerint a kialakult háborús helyzet és a balkáni feszültség miatt gyakrabban, kéthetente tartják majd.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére