Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Migration Aid joggal való visszaélést követhetett el

Tóth Dalma

2018.09.26. 12:30

Nem akarnak adót fizetni, ezért inkább párttá alakultak. A szervezettel szemben azonban felmerült a joggal való visszaélés vádja.

Soros György alapítványai által is támogatott Migration Aid pártot alapít Éjjeli Õrség néven, mert így akarják megúszni a bevándorlási adót. A párt nevét a Trónok harca ihlette – csakhogy nem passzol a név a tevékenységhez, ugyanis az Éjjeli Õrség kint tartotta a vadakat, míg a Migration Aid beengedné. Az adóelkerülés mellett fontos megemlíteni azt is, hogy alaptevékenységük, a bevándorlás támogatása július elsejétől büntetendő Magyarországon. Az illegális migráció pártolásával közvetett módon az emberkereskedelemhez is hozzájárulnak. Mindez azonban nem zavarja őket, a lényeg, hogy ne kelljen befizetniük a 25 százalékos különadót, ami nemcsak a pénzbeli, hanem a tárgyi adományokra is vonatkozik.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke elmondta, hogy a szervezettel szemben a joggal való visszaélés esete is felmerül.

Czunyiné Bertalan Judit felháborítónak nevezte, hogy a Migration Aid kijelentette, a bevándorlást segítő tevékenységét továbbra is folytatni kívánja.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága keddi ülésén felkérte a kormányt, hogy vizsgálja meg a bevándorlási különadó megfizetésére vonatkozó hatályos jogszabályokat, és kezdeményezzen változtatásokat, amennyiben azok lehetőséget biztosítanak adóelkerülésre.

A testület alelnöke a Kossuth Rádióban kiemelte: nem akarják, hogy a Migration Aid esete precedenst teremtsen.

Márpedig a bevándorlási különadó befizetési határideje lejárt, és információk szerint nem nagyon érkezett befizetés. Ezért fennáll az esélye annak, hogy esetleg más civil szervezetek is követik a Migration Aid példáját, az adókikerülést választják, és továbbra is folytatják a bevándorlást támogató tevékenységüket – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére