Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nyugati média megbukott

888.hu

2016.01.08. 15:43

Mielõtt a nyugati sajtó Magyarországot kritizálja jobban tenné, ha a saját házatáján nézne körül.

Magyarországon 2010 előttig egy 1996-ban született törvény vonatkozott a rádiózásra és televíziózásra. Ki lehet találni, hogy a '96-os jogszabályok mennyire voltak helytállóak az évezredforduló után 10 évvel. Kormányváltás után a Fidesz-KDNP fontosnak tartotta a médiatörvény reformálását. Az új törvényt 2010 júniusában terjesztették be, majd decemberben el is fogadták.

Micsoda hiszti ment akkor.

Belföldön és külföldön egyaránt. Biztosan mindenki emlékszik az üres címlapokkal megjelenő újságokra, a Szabadság téri tüntetésekre, meg az Egymillióan a magyar sajtószabadságért elnevezésű facebook csoportra. Volt ott kommunistázás, Kádár-rendszerezés, minden amit el lehet képzelni.

 

De a hazai szokásos liberális vergődés mellett komoly külföldi támadás is érkezett.

Címlapon foglalkozott a magyar médiatörvénnyel a Washington Post. A Times meg arról cikkezett, hogy „az új magyarországi médiakorlátozások sértik a szabadságjogokat és az európai értékeket.” Természetesen nemcsak a tengerentúlról érkezett kritika, hanem Nyugat-Európából is.

Szájkosártörvény Magyarországon, a jobboldal cenzúrázza a sajtót.”

A migránsválsággal azonban egész Európa megváltozott, úgy ahogy van a médiájával együtt.

És mit tehet az ember, ha nincs igaza? Hát, elkezd csalni.

A sajtószabadságért mindig hangosan kiabáló nyugati sajtóban nem a kölni eset az első, amikor hazudni próbáltak.

A bevándorlási hullám csúcspontján - amikor hazánk amúgy sem volt túl könnyű helyzetben – kaptunk jó pár oldalbarúgást nyugatról.

A legdurvább talán az volt, amikor az osztrák sajtó a bicskei vasútállomáson történtekről a valóság tökéletes ellentetjét mutatta be. A hazugságot az osztrák sajtótanács büntetéssel jutalmazta.

Bicskén az osztrák sajtó a hatóságok munkáját brutálisnak, erőszakosnak mutatta be. A probléma az volt, hogy valójában a rendőrök segíteni akartak a migránsoknak. Azt szerették volna megfékezni, hogy a férfiak a gyerekét szorongató nőt belökjék a sínek közé.

De nem a bicskei eset volt az egyetlen, ahol ferdített a nyugati sajtó. Röszkénél arról szóltak a hírek, hogy a magyarok embertelenül bántak a migránsokkal. Később kiderült, hogy ebben az esetben is hazugság történt. Sőt a német közszolgálati televízió egyik vezetője elismerte, hogy jelentősen befolyásolták a nézőiket migránsválságról készített riportokban.

 

A német média azonban a kölni eset kapcsán bukott meg véglegesen.

Nem tudom, hogy melyik a nagyobb aljasság: egy hírt elhallgatni vagy elferdíteni. De talán maradjunk annyiban, hogy mindkettő hihetetlenül gusztustalan és szembe megy azzal, ami egy újságíró valódi feladata.

Kérdem én, miért nem szerveznek tüntetést a német közszolgálati televízió hírhamisítása ellen, miért nem félti senki a német sajtószabadságot?

A németek és más európai országok mielőtt eltaposnak valakit – most például a lengyelek a soron következők – jobban tennék, ha otthon csinálnának rendet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére