Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A paksi atomerőmű bővítése nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés

888.hu / MTI

2022.03.01. 14:00

Paks II. beruházás nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés és biztonságos áramellátás – hangsúlyozta Süli János, a Paksi Atomerőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Századvég Rezsi Konferencia című rendezvényen.

 

Kiemelte: Európában az egekben vannak az energiaárak, miközben a magyar lakosság változatlanul 37 forintot fizet egy kilowattóra áramért.

A magyar lakosság védett az energiapiacon kialakult áremelkedésekkel szemben, és ez jelentős mértékben a Paksi Atomerőműben termelt kedvező árú villanynak köszönhető”

– tette hozzá.

 

Süli János kitért arra, hogy az Európai Unió döntése alapján az atomenergia „zöldenergiának” minősül, így a jövőben támogatott befektetésben lehet atomerőművet építeni az unióban.
A tárcanélküli miniszter szólt arról is, hogy Magyarország jó úton halad afelé, hogy hosszú távon az atomenergia és a megújuló energia révén biztosítsa az ország növekvő áramellátását.

 

Paks II. beruházás kapcsán Süli János kitért arra, hogy jelenleg mintegy 600 engedéllyel rendelkeznek és további engedélyek birtokában a projekt a közeljövőben a második fázisba lép.

A miniszter szerint az ukrajnai háború miatt bevezetett szankciók nem veszélyeztethetik a magyar családok energiaellátás-biztonságát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére