Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A románoknak nem tetszik a Petõfi Sándor utca

888.hu

2018.11.26. 15:05

Székelyföldi lapok arról írnak, hogy bírósági ítélet kötelezi Sepsiszentgyörgy önkormányzatát, hogy távolítsa el a Petõfi Sándor utcanévtáblát.
SEPSISZENTGYÖRGY, 15:05

Székelyföldi lapok arról írnak, hogy bírósági ítélet kötelezi Sepsiszentgyörgy önkormányzatát, hogy távolítsa el a Petőfi Sándor utcanévtáblát.

A sepsiszentgyörgyi városvezetést évek óta próbálják rávenni arra, hogy a trianoni események egyik időpontjáról (amely a román nemzeti ünnepnek is az időpontja 1918. december 1.) nevezzen el egy nagyobb sugárutat a városban. A székely önkormányzat a város legnagyobb utcáját viszont Petőfi Sándorról és a monarchiabeli román költőről, Mihai Eminescuról nevezné el.

Ez természetesen nem tetszett a román politikusoknak, így "civil szervezetek" mögé bújva  akárhányszor szóba került a város főutcájának az elnevezési ügye, feljelentették a székely önkormányzatot, a román bíróság pedig minden egyes alkalommal a feljelentőknek adott igazat.

Utoljára 2011-ben született jogerős bírósági ítélet, amely hatályon kívül helyezte az egy évvel korábban elfogadott helyi határozatot az utcanév-módosításról. A határozatot az akkori prefektus támadta meg sikeresen, a Petőfi Sándor utcanévtáblát azonban az ítélet ellenére helyén hagyták, de ez szemet szúrt Dan Tanasã hivatásos feljelentőnek, és az eltávolításáért keresetet indított. A sepsiszentgyörgyi törvényszék döntése megfellebbezhető – írja a Székelyhon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére