Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Stop Soros továbbra is Brüsszel bevándorláspárti terveinek útjában áll

Tóth Dalma

2019.03.22. 14:00

A Stop Soros törvénycsomag miatt indított kötelezettségszegési eljárás valószínûleg az Európai Bíróságon végzõdik, mert a magyar kormány továbbra sem akar bevándorlást a parlament jóváhagyása nélkül, és büntetendõ marad a migráció törvényellenes támogatása - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Esztergomban.

Völner Pál kiemelte, hogy a nemzeti konzultáció során a válaszadók 99 százaléka támogatta a kormány álláspontját, és korábban az Alkotmánybíróság is megerősítette a meghozott döntések törvényességét. Ezen a fórumon az ellenzéki erők és a civil szervezetek támadták meg a törvénycsomagot.

A politikus emlékeztetett: a kötelezettségszegési eljárás során a kormány megválaszolta Brüsszel aggályait, ezt követően indoklással ellátott véleményt tartalmazó levelet küldtek, amire Magyarországnak márciusban kell válaszolnia.

A válaszban kiállunk az Alaptörvény módosítása mellett, valamint kifejtjük az álláspontunkat, hogy nem akarunk bevándorlást a magyar parlament jóváhagyása nélkül, és továbbra is büntetőjogi tényállás a bevándorlás törvényellenes támogatása"

– mondta Völner Pál.

Az államtitkár úgy vélte, mivel Brüsszel álláspontja nyilvánvaló, valószínűleg az Európai Bíróságon végződik majd az ügy. A magyar álláspont jogilag alátámasztott, megfelel a genfi egyezménynek, valamint a schengeni és a dublini egyezmény előírásainak – szögezte le.

A politikus újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy Brüsszel és az érintett országok a kötelező betelepítési kvóta témáját nem fogják elengedni, mert ezzel próbálják az ottani közvéleményt mások ellen hangolni, a saját hibájuk miatt – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére