Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áder mindig is a magyar érdekek és értékek képviselõje volt és lesz

Pörge Béla

2017.03.13. 10:35

Az államfõválasztás elõtt a hagyományoknak megfelelõen a két jelölt beszédet tartott. Elõbb Majtényi László beszélt, utána Áder János, jelenlegi államfõ.

Áder János is köszönetnyilvánítással kezdte beszédét, majd az elmúlt öt év eredményeit értékelte, de kiemelte, a rendelkezésére álló 15 perc erre nem elég.

Áder aláhúzta, hogy mindig a magyar érdekeket tartotta szem előtt, erre példaként hozta a délvidéki mészárlások ügyét.

Ismert, hogy 1944-ben szerb partizánok több tízezer ártatlan magyart mészároltak le a Délvidéken. A gyilkosságok áldozatait tömegsírokba helyezték el, és ahogy Áder János kiemelte, nemhogy méltó megemlékezés sem jutott az áldozatoknak, de a jugoszlávok (szerbek) évtizedekig a mészárlások tényét is tagadták.

Áder János elnöksége alatt sikerült a kérdésben dűlőre jutni, előbb a magyar elnök kért elnézést az 1942-es úgynevezett hideg napokért, ezután a szerb parlament elismerte a délvidéki mészárlásokat, és elnézést kértek érte.

A köztársasági elnök beszéde további részében kiemelten sokat foglalkozott a környezetvédelemmel és a klímaváltozással.

Szomorú volt szembesülni a világ országaiban a kormányzati felelőtlenség, a rövidlátó kalmárszellem helyi és globális következményeire"

— fogalmazott az államfő.

A belpolitikáról nem esett szó a beszédben.

Közben elkezdődött a titkos szavazás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére