Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aláírták a megállapodást a honvédelmi illetményen kívüli juttatásokról

888/MTI

2020.12.03. 18:35

Aláírta a megállapodást a jövő évi illetményekről és illetményen kívüli juttatásokról a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum munkavállalói oldala csütörtökön – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A dokumentumot Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Czövek János alezredes, a Honvédszakszervezet (HOSZ) elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke írta alá.

A HM közleménye szerint az eseményen a miniszter kiemelte: a megállapodás a katonákról, a honvédelmi alkalmazottakról, a honvédelem ügyéért tevők elismeréséről szól. Benkő Tibor hangsúlyozta: a honvédségi béren kívüli juttatások semmivel sem lesznek alacsonyabbak, mint az idén. Hozzátette: a honvédelmi tárca szerencsés helyzetben van, hiszen példaértékű az együttműködés az érdekvédelmi szervezetekkel.

„A járványhelyzet a Magyar Honvédséget is kihívás elé állította. Azonban mindennek ellenére meg tudtuk őrizni a béren kívüli juttatások korábbi szintjét, és folytatni tudjuk a tavaly elindított négyéves, a honvédelmi alkalmazottakra vonatkozó életpályamodellt. Az ennek részeként meghirdetett 35 százalékos emelés első lépcsőfoka, a 20 százalékos bérfejlesztés már megtörtént, 2022-ig pedig évente 5 százalékkal növeljük a honvédelmi alkalmazottak illetményét” – mondta Benkő Tibor.

A miniszter kitért arra is, hogy összhangban a kormány családvédelmi akciótervével, az idei megállapodás egyik kiemelt pontja a családok támogatása volt. Ennek részeként a teljes állomány számára 50 ezer forintos nevelési támogatásról döntöttek. Emellett a katonák és civil dolgozók számára – születési támogatás keretében – gyermekenként bruttó 200 ezer forintot biztosít a tárca.

Benkő Tibor a tárca idősügyi politikájáról elmondta: a kormány stratégiáját támogatva az Obsitos programmal sikerült megadni a nyugállományú katonáknak azokat a kedvezményeket, amelyek eddig csak az aktív állomány számára voltak elérhetők.

Az érdekképviseletek nevében Czövek János mondott köszönetet a gördülékeny együttműködésért, és kiemelte: az idei megállapodás túlszárnyalta a 2019-ben megállapított béren kívüli juttatások kapcsán elért eredményeket. A HOSZ elnöke hozzátette: bíznak abban, hogy az elkövetkezendő időszak is számos alkalmat kínál majd arra, hogy további intézkedésekkel segíthessék a katonákat és a honvédelmi alkalmazottakat, különös tekintettel a lakhatási támogatások bővítésére.

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum tagjai köszönetet mondtak a járvány elleni védekezésben résztvevő katonák és civilek kitartó és áldozatos munkájáért – olvasható a HM közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére