Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alapjogokért Központ: „egy Gyurcsány mind felett”

888.hu, MTI

2023.02.05. 18:40

Az Alapjogért Központ a Facebook-oldalán vasárnap közzétett elemzésében azt írta, „egy Gyurcsány mind felett”: év- és jövőértékelőt tartott a „Gyurcsány-bőrbe” bújt ellenzék színe-java.

 

Ungár Péter, az LMP társelnöke, frakcióvezetője szerint az ellenzéki összefogás halott, a pártnak minden energiáját a debreceni, csúcstechnológiát képviselő akkumulátorgyártás megakadályozásába kell fektetnie. Egy olyan üzemet akar tehát „megfúrni” a magát zöldnek nevező párt, amelyet Németországban az ottani zöldek ünnepelnek és támogatnak – közölte az Alapjogért Központ, hozzátéve, ha az LMP ebben a formában képzeli el a nemzeti érdek képviseletét a jövőben, akkor nagy bajban van Magyarország.

Úgy folytatták. a szülési szabadságról „Messiásként visszavárt” Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője szombaton „lelombozta” a magasra srófolt várakozásokat a Momentum „kissé nagyképűen” „jövőértékelő” címmel rendezett összetartásán. Ugyan minden felszólaló a „földig hajolt” Donáth Anna előtt, a Momentum „csődgondnoka”, Gelencsér Ferenc pártelnök az égig magasztalta a párt EP-képviselőjét, ám Donáth Anna egy „színtelen-szagtalan, sótlan és ízetlen beszéddel örvendeztette meg” hallgatóságát. A beszéd központi gondolata az volt, hogy mást kell végre csinálni, mint eddig, de közben sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Magyarország a Nyugathoz tartozik, és Ukrajnát mindenben támogatni kell. Ezek eddig nem túl eredeti gondolatok – tették hozzá -, hallhatta már őket nagyon sokszor minden magyar.

Értékelésük szerint ezek a retorikai készségek sem Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, sem Gyurcsány Ferenc DK-elnök szintjét nem érik el.
„Több tűz szorult Dobrev Klárába, mint a teljes Momentumba összesen.” – írta elemzésében a központ.
Gyurcsány Ferenc, „az ellenzék karmestere” is évet értékelt: „A magyarok most a legvédtelenebbek a rendszerváltás óta, mi pedig emiatt szemben állunk a mostani kormánnyal.” Ebben az egyetlen mondatban képes összesűrűsödni a „gyurcsányizmus”, „a hazudtunk reggel, éjjel, meg este” jelmondata – közölték.

Hozzátették: Gyurcsány Ferenc kormányzása idején ugyanis többször emelkedtek a rezsiköltségek, az adók, a megélhetés ára, miközben elvettek egyhavi bért és egyhavi nyugdíjat az emberektől.

2010 óta a nemzeti kormány azonban csökkentette az adókat, kiterjesztette a családtámogatásokat, radikálisan emelte a minimálbért, a gyest, a gyedet, otthonteremtési támogatást vezetett be, és a rezsicsökkentéssel az átlagfogyasztásig védi a magyar embereket. Gondoskodik az idősekről is, visszaadta azt a 13. havi nyugdíjat, amit Gyurcsány elvett – sorolták.

„Ha ez védtelenség, ahogy Gyurcsány fogalmazott, akkor »a kutyafáját neki«, mondhatná Gyurcsány”. De nem mondja, mert a „gyurcsányizmus színpadán Gyurcsány Ferenc direktor csak Gyurcsány Ferenc karakterszínészt instruálhatja, akinek a szerepe nem más, mint Gyurcsány Ferenc” – olvasható az Alapjogokért Központnak az ellenzéki évértékelőkről készített elemzésében.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére