Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Április 8-án csak a leadott szavazat fog számítani, a szimpátia önmagában nem elég"

Bokor Gábor

2018.03.29. 12:58

Az M1 Szemtõl szembe címû mûsorának vendégei Deák Dániel, a Figyelõ fõmunkatársa és Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója voltak.

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa az M1 Szemtől szembe című műsorában csütörtökön úgy fogalmazott, hogy hiába van 80 százalékos támogatottsága a társadalomban a déli határkerítésnek, hiába nem szeretnék a magyarok egyöntetűen, hogy az illegális bevándorlás tömeges legyen, ha nem mennek el szavazni, akkor nem várt meglepetések történhetnek április 8-án.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint évek óta ez a legdurvább, legszemélyeskedőbb kampány Magyarországon. A szakértő kiemelte, van olyan orgánum, amely nap mint nap közöl le a választások után majd hamisnak bizonyuló dokumentumokat.

A bűntények látszatának felkeltésére irányuló akaratot az is bizonyítja, hogy ezekben az ügyekben nem tesznek feljelentést"

– mutatott rá Kovács, aki szerint a fake news megjelent Magyarországon is. Ezek a hamis hírek az elmúlt időszakban meghatározók voltak Európa-szerte, de akár az Egyesült Államokban is.

Deák Dániel szerint az ellenzéknél dominanciaharc van folyamatban. A politikai elemző szerint nagyjából egyenrangú szereplők állnak egymással szemben, hiszen a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP is nagyjából egyforma támogatottságot tudhat magának, ezért minél erőteljesebb üzeneteket próbálnak megfogalmazni a választóik irányába.

Jelenleg Gyurcsány Ferenc kezdi átvenni ezt a pozíciót. Az oligarchák által uralt médiatermékek és az NGO-hálózatok kezdik átvenni az ellenzéki pártok helyét. Utóbbiak a romboláson kívül nem látszik, hogy bármit is végre akarnának hajtani"

– mondta Deák.

Kovács István ezek után megjegyezte, hogy egész Európában a migráció kérdéséről szólnak a választások az utóbbi hónapokban. Elmondása szerint az egymással szemben álló pártok e kérdéskör kapcsán próbálják meghatározni magukat, illetve ellenfeleiket.

Magyarországon a kormánypártoknak megvan az az előnye, hogy nehéz lenne azzal vádolni őket, hogy más lenne az álláspontjuk, mint korábban"

– fogalmazott.

Kovács emlékeztetett, hogy egész Európában Orbán Viktor volt az első, aki már a Charlie Hebdo elleni támadás másnapján arról beszélt, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között egyenes összefüggés van.

A szakértő úgy fogalmazott, a magyar kormányfőt ezért sokan rasszistának bélyegezték, és politikai szégyenpadra próbálták ültetni, és akkor még úgy nézett ki, hogy a politikai korrektséget propagáló szereplők lesznek az erősebbek. 

 

Deák Dániel szerint a Fidesz-KDNP minden kutatás alapján toronymagasan vezet, így neki van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje az országgyűlési választásokat. A politológus kijelentette, hogy ez azonban veszélyt is jelenthet a kormánypártokra nézve, hiszen a választók elbizakodhatják magukat. 

Április 8-án csak a leadott szavazat fog számítani, a szimpátia önmagában nem elég"

– mondta.

Deák Dániel szerint a felmérések szerint akkor is a Fidesz nyerne, ha csak egy ellenzéki jelölt állna a kormánypárti jelölttel szemben. A szakértő rávilágított, hogy a kutatások alapján bebizonyosodott: a tervezőasztalnál felvázolt, matematikai képletek között működő felállás a való életbe nem ültethető át.

Soros György és a hálózata azon dolgozik, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció hatalomra kerüljön. Ez azonban káoszhoz vezetne, és a júniusi EU-csúcson egy ilyen kormány nem tudná képviselni a magyar érdekeket"

– fogalmazott.

Kovács István szerint az ellenzéki pártok nem tudtak karakteres politikát folytatni. A bevándorlás kérdésében nem tudják megmondani, hogy mi az álláspontjuk.

Sok esetben az NGO-k, a civil szervezetek nyomultak be a politikai térbe. Õk álltak elő önálló ellenzéki kezdeményezésekkel, érdemi kormánykritikával. Az ellenzéki pártok szerepét töltötték be”

– mondta Kovács.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére