Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Április 8-án csak a leadott szavazat fog számítani, a szimpátia önmagában nem elég"

Bokor Gábor

2018.03.29. 12:58

Az M1 Szemtõl szembe címû mûsorának vendégei Deák Dániel, a Figyelõ fõmunkatársa és Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója voltak.

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa az M1 Szemtől szembe című műsorában csütörtökön úgy fogalmazott, hogy hiába van 80 százalékos támogatottsága a társadalomban a déli határkerítésnek, hiába nem szeretnék a magyarok egyöntetűen, hogy az illegális bevándorlás tömeges legyen, ha nem mennek el szavazni, akkor nem várt meglepetések történhetnek április 8-án.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint évek óta ez a legdurvább, legszemélyeskedőbb kampány Magyarországon. A szakértő kiemelte, van olyan orgánum, amely nap mint nap közöl le a választások után majd hamisnak bizonyuló dokumentumokat.

A bűntények látszatának felkeltésére irányuló akaratot az is bizonyítja, hogy ezekben az ügyekben nem tesznek feljelentést"

– mutatott rá Kovács, aki szerint a fake news megjelent Magyarországon is. Ezek a hamis hírek az elmúlt időszakban meghatározók voltak Európa-szerte, de akár az Egyesült Államokban is.

Deák Dániel szerint az ellenzéknél dominanciaharc van folyamatban. A politikai elemző szerint nagyjából egyenrangú szereplők állnak egymással szemben, hiszen a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP is nagyjából egyforma támogatottságot tudhat magának, ezért minél erőteljesebb üzeneteket próbálnak megfogalmazni a választóik irányába.

Jelenleg Gyurcsány Ferenc kezdi átvenni ezt a pozíciót. Az oligarchák által uralt médiatermékek és az NGO-hálózatok kezdik átvenni az ellenzéki pártok helyét. Utóbbiak a romboláson kívül nem látszik, hogy bármit is végre akarnának hajtani"

– mondta Deák.

Kovács István ezek után megjegyezte, hogy egész Európában a migráció kérdéséről szólnak a választások az utóbbi hónapokban. Elmondása szerint az egymással szemben álló pártok e kérdéskör kapcsán próbálják meghatározni magukat, illetve ellenfeleiket.

Magyarországon a kormánypártoknak megvan az az előnye, hogy nehéz lenne azzal vádolni őket, hogy más lenne az álláspontjuk, mint korábban"

– fogalmazott.

Kovács emlékeztetett, hogy egész Európában Orbán Viktor volt az első, aki már a Charlie Hebdo elleni támadás másnapján arról beszélt, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között egyenes összefüggés van.

A szakértő úgy fogalmazott, a magyar kormányfőt ezért sokan rasszistának bélyegezték, és politikai szégyenpadra próbálták ültetni, és akkor még úgy nézett ki, hogy a politikai korrektséget propagáló szereplők lesznek az erősebbek. 

 

Deák Dániel szerint a Fidesz-KDNP minden kutatás alapján toronymagasan vezet, így neki van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje az országgyűlési választásokat. A politológus kijelentette, hogy ez azonban veszélyt is jelenthet a kormánypártokra nézve, hiszen a választók elbizakodhatják magukat. 

Április 8-án csak a leadott szavazat fog számítani, a szimpátia önmagában nem elég"

– mondta.

Deák Dániel szerint a felmérések szerint akkor is a Fidesz nyerne, ha csak egy ellenzéki jelölt állna a kormánypárti jelölttel szemben. A szakértő rávilágított, hogy a kutatások alapján bebizonyosodott: a tervezőasztalnál felvázolt, matematikai képletek között működő felállás a való életbe nem ültethető át.

Soros György és a hálózata azon dolgozik, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció hatalomra kerüljön. Ez azonban káoszhoz vezetne, és a júniusi EU-csúcson egy ilyen kormány nem tudná képviselni a magyar érdekeket"

– fogalmazott.

Kovács István szerint az ellenzéki pártok nem tudtak karakteres politikát folytatni. A bevándorlás kérdésében nem tudják megmondani, hogy mi az álláspontjuk.

Sok esetben az NGO-k, a civil szervezetek nyomultak be a politikai térbe. Õk álltak elő önálló ellenzéki kezdeményezésekkel, érdemi kormánykritikával. Az ellenzéki pártok szerepét töltötték be”

– mondta Kovács.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére