Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Árral szemben is bizonyított a magyar gazdasági modell

Pörge Béla

2017.02.18. 15:58

Dömötör Csaba szerint a magyar gazdasági modell az árral szemben is bizonyította mûködõképességét, hiszen a gazdasági növekedés tette lehetõvé az adócsökkentéseket, az idén is folytatódó ágazati béremeléseket és a családi otthonteremtési támogatások növelését.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy milyen pozitív változások történtek a magyar gazdaságban az elmúlt évben — írja az MTI.

A politikus az elmúlt időszak eredményei közül kiemelte, hogy 27 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség: 12 százalékról 5 százalék alá csökkent.

Hangsúlyozta, hogy januártól nőtt a minimálbér és a szakmunkás bérminimum, és ezek jövőre tovább emelkednek. Emellett jelentősen csökkentek a vállalkozások adói, bővültek a családi adókedvezmények, miközben érdemben csökkent a legfontosabb élelmiszerek és az internetezés áfája.

A jövő héten kezdődő parlamenti ülésszak kormányzati terveiről szólva Dömötör Csaba azt mondta, 2017-ben is folytatódnak az ágazati béremelési programok:

ötödik évéhez ér a pedagógus életpálya modell, folytatódik a rendvédelmi dolgozók béremelése, továbbá a szakorvosok bére több lépcsőben 207 ezer forinttal nő, az ápolóké pedig 65 százalékkal."

Hozzáfűzte: az elmúlt napokban arról is sikerült megállapodni, hogy az állami nagyvállalatok dolgozói 2019-ig 30 százalékos béremelést kapnak.

Az elkövetkező időszakban a kormány meg akarja védeni ezeket az eredményeket, és további adócsökkentésekkel szeretné segíteni az újabb béremeléseket"

– jelentette ki.

Emellett Magyarországnak keményen ki kell állnia a nemzeti érdekekért egyebek mellett az energiaszabályozás, a migráció, az ügynökszervezetek átláthatósága, az adó- vagy a foglalkoztatáspolitika terén"

– fogalmazott.

Dömötör Csaba szerint ezekben a fajsúlyos kérdésekben mindenki joggal várja el az ellenzéki pártoktól, hogy a nemzeti érdekeket képviseljék, ám úgy véli, a baloldalon újra beindult a koncért, pozíciókért való határtalan marakodás, míg a Jobbik továbbra is mindenre képes a hatalomért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére