Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Augusztus 20-a lesz a világ legbiztonságosabb rendezvénye

Tóth Dalma

2017.08.15. 23:38

Az Operatív Törzs (OT) elfogadta a rendezvények biztosítási tervét.

Augusztus 20-a a világon minden magyar számára kiemelkedő ünnep, ezért látványos és értékőrző programokkal készül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A szervezéskor az elsődleges és legfontosabb szempont a biztonság – közölte Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára.

A rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a vízimentők kedden egyhangúlag elfogadták a rendezvények biztonságos lebonyolítását szolgáló tervet. Az Operatív Törzs (OT)  a héten is folyamatosan elemezni fogja a meteorológiai előrejelzéseket, és a helyzetnek megfelelőlen alakítják a biztosítási tervet.

Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelző és veszélyjelző osztályának vezetője azt mondta: a héten ismét kánikula lesz, pénteken 35 Celsius-fok körül is alakulhatnak a maximumok. A hétvégén viszont hidegfront várható. Egyelőre a többfajta modellszámítás alapján a hidegfront átvonulása még nem kiszámítható, de mint minden hőséget lezáróan, most is megvan az esélye komolyabb, heves időjárási jelenségeknek.

A pirotechnikai eszközök használata miatt, a tűzoltóság is megerősítve lesz jelen a helyszíneken. Az általános tűzoltói készenlét mellett 16 tűzoltóeszközzel, a Dunán tűzoltóhajóval és mintegy hetven emberrel vesznek részt a biztosításban. A katasztrófavédelem szempontjából kiemelt rendezvény lesz a vízi- és a légiparádé, valamint az esti tűzijáték – közölte Fülep Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főosztályának vezetője.

A mentők is készülnek az augusztus 20-ai rendezvényekre. Az ünnepre külön mentésirányító csoportot hoznak létre, és 36 pluszkocsit vezényelnek a helyszínekre. A budai és a pesti oldalon is lesz egy-egy Tömeges Baleseti Egység is, amely szükség esetén sok sérült egyszerre történő ellátására is alkalmas, egy sátorral, amelyben helyszíni ambulanciát alakíthatnak ki. Azzal, hogy pluszegységeket állítanak szolgálatba, a budapesti mentőkapacitás nem csökken – fejtette ki Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Hozzátette, hogy arra kérik a lakosságot, vigyázzanak magukra, gyermekeikre, és a tűzijáték idején se másszanak fel veszélyes, magas helyekre, mert az elmúlt években több súlyos baleset is történt emiatt.

A rendőrség tavaly több mint ötszáz rendezvényt biztosított országszerte és ez várhatóan idén sem lesz kevesebb – közölte Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közrendvédelmi főosztályának vezetője.

A rendőrség egy esetleges terrortámadásra is felkészült, hiszen a biztosítási tervnek ez is része volt. Minden biztosítási helyszínen gépjárművel is készen állnak arra, hogy blokkoljanak egy esetleges támadást. A budapesti és a vidéki rendezvények miatti lezárásokról és forgalomkorlátozásokról időben tájékoztatják a lakosságot, többek között a rendőrség honlapján.

Augusztus 20-a az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére rendezett hivatalos állami ünnep. Az ünnepi rendezvényeket idén először a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezi – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére