Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az államfő és a házelnök is nyilatkozott vagyonáról

888.hu

2022.02.01. 12:00

 

A Magyar Nemzet cikke szerint Áder János, leköszönő köztársasági elnök vagyonnyilatkozata alapján több ingatlannal és több ezer eurós megtakarítással távozik a legmagasabb magyar közjogi méltóság pozíciójából. A nyilvános dokumentum szerint az államfő társtulajdonosa egy II. kerületi, 135 négyzetméteres ingatlannak, amihez 55 négyzetméteres terasz is tartozik, de 25 százalékos tulajdoni része van egy kisoroszi, 284 négyzetméteres ingatlanban is, amin egy 75 négyzetméteres családi ház helyezkedik el, felerészben pedig tulajdonosa egy ugyancsak II. kerületi, 125 négyzetméteres ingatlannak.

Áder János vagyonnyilatkozatában az is olvasható, hogy 33 millió forinttal rendelkezik folyószámlán, míg a tavalyi vagyonnyilatkozatában 27 millió forint volt rajta, 1,5 millió forint befektetése van értékpapírban, 1690 dollár és 34 ezer eurója van devizaszámlán, 23 ezer eurós életbiztosítást is kötött.

A nyilatkozatból kiderült az is, hogy Áder János 37 millió forintnyi lakáshitellel rendelkezik, amely négy millió forinttal kevesebb, mint tavaly.

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László vagyoni helyzete alig változott az előző évihez képest. A tavalyi 3 millió helyett most 5 millió forint van a számláján, és a 10 millió forintos tartozása 9 077 000 forintra csökkent – derült ki a 2021-es évről szóló nyilatkozatából.

Orbán Viktornak nincs megtakarítása, ugyanakkor rendezte tartozását – derül ki a miniszterelnök vagyonnyilatkozatból. Eszerint a kormányfő felcsúti háza és XII. kerületi lakása változatlanul megvan, ez utóbbinak csak felerészben ő a tulajdonosa. Orbán vagyoni helyzete a tavalyihoz képest csupán annyiban változott, hogy kifizette a 2002-ben feleségével, Lévai Anikóval felvett 20 millió forintos jelzáloghitelt. A miniszterelnöki foglalkozásából származó havi adóköteles (bruttó) jövedelme mellett képviselői tevékenységéből is adóköteles jövedelme származik Orbán Viktornak. Pártelnöki jövedelmét azonban határozatlan időre felfüggesztette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére