Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az életszínvonal növekedése nem mehet a kultúra rovására

888.hu

2021.07.28. 19:30

Közép-Európának úgy kell elérnie a nyugat-európai életszínvonalt, hogy közben nem adja fel kultúráját – mondta el Soltész Miklós.

 

A Közép-Európában és a Balkánon élőknek úgy kell elérniük a nyugat-európai országok életszínvonalát, hogy – velük szemben – mindvégig előtérben tartják a kultúrát és a kereszténységet – mondta Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Mohácson.

Soltész Miklós a helyi, elsősorban szerb nemzetiségi diákok részvételével zajló népzenei táborban tett látogatásán kiemelte:

fontos, hogy ápoljuk hagyományainkat, kultúránkat,

mert látjuk: Nyugat-Európa bár elérte gazdagságának határát, arra mégis képtelen volt, hogy ezzel párhuzamosan a kultúráját, a közösségeit és a kereszténységet is hasonlóan magas szintre emelje.

Felhívta a figyelmet arra, hogy napjainkban Nyugat-Európában az egyes nemzetek értékeit, hagyományait kultúráját igyekeznek háttérbe szorítani, míg a kereszténységet amolyan „múzeumi tárgyként” kezelik.

Vélekedése szerint a Közép-Európában és a Balkánon élőknek az a feladatuk, hogy életszínvonal és gazdaság tekintetében

oly módon közelítsék meg vagy érjék el Nyugat-Európa országait, hogy közben nem követik el azok hibáit, s nem feledkeznek meg a kultúra, a kereszténység, a nemzet, a nemzetiségek és a hagyományok előtérben tartásáról.

E gondolatiságnak megfelelően a magyar kormány az országban élő nemzetiségeket is kiemelten támogatja, ennek részeként hagyományőrző kulturális eseményeik, táboraik megtartását idén 850 millió forinttal segítette – mondta az államtitkár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére