Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Eucharisztikus Kongresszusra hangolódik a művészet is

888.hu

2021.07.12. 19:30

Az Eucharisztikus Kongresszusra való készülődés jegyében „És fölzeng a világ” címmel rendezett kiállítást az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. A tárlat megnyitóján Erdő Péter bíboros és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is beszédet mondott.

 

A tárlaton neves kortárs művészek alkotásai láthatók, amelyek a szakralitás témakörét járják körbe és jelenítik meg az érdeklődők számára.

Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festő, Péreli Zsuzsa, a nemzet művésze, Kossuth- és Munkácsy-nívódíjjal, valamint Magyar Örökség díjjal kitüntetett kárpitművész, Pogány Gábor Benő Munkácsy-díjas szobrászművész különböző technikákkal készített munkái együtt tárják fel az utakat, amelyeket követve a lélek harmóniája és nyugalma helyreállhat. Továbbá Bráda Tibor festőművész a dunaújvárosi templom új ólomüveg-ablakaival van jelen a kiállításon.

A kiállítás címéül választott mondat az idén száz éve született Pilinszky János Harmadnapon című versében található. A szervezők így írnak róla:

Pilinszky művészi tömörséggel és erővel figyelmezteti öntelt kortársait a kétezer évvel ezelőtti történelmi valóságra: Jézust, Isten szülöttjét megölték, de harmadnapra feltámadt, és ma is él! Köztünk és bennünk, az Ő képére és hasonlatosságára teremtett emberben.”

 

A kiállítás ingyenesen látogatható 2021. szeptember 12-éig minden munkanapon 10 és 16 óra között Budapesten, a Gyulai Pál utca 13. alatt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére