Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Orbán-kormány mindent megtesz a bevándorlás ellen

888.hu

2021.11.26. 14:00

Amíg az Orbán-kormány vezeti Magyarországot, addig a határkerítés állni fog, és a kormány mindent megtesz a bevándorlás ellen, elutasítja az illegális bevándorlás legalizációját és a kötelező kvótát – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

 

Menczer Tamás hozzátette: ugyanakkor Magyarország szolidáris, és támogat mindenkit, aki a határát védi.

Az államtitkár azt mondta, a 2015 óta tartó migrációs válságban még senki nem mondta ki Brüsszelben, hogy Európába illegális úton nem jöhet be senki, mégpedig azért, mert

Brüsszelben bevándorláspárti bürokraták és politikusok dolgoznak,

akik a migrációt nem megállítani, hanem menedzselni akarják.

Kiemelte: Brüsszelben azt gondolják, a bevándorlás hasznos, és megoldást jelentene Európa összes problémájára, a magyar kormány felfogása szerint azonban a migráció nem megoldás, hanem maga a probléma.

Hozzátette: az Európai Unió nemcsak szavakban, de tettekben is támogatja a bevándorlást, 2020 novemberében az Európai Bizottság elfogadta a 2021–2027 közötti időszakra vonatkozó integrációs és befogadási akciótervet. Ennek lényege, hogy Brüsszel irányítani akarja a tagállamok bevándorláspolitikáját,

nyitott társadalmat szeretne, meg akarja szervezni a migrációt, finanszírozni akarja azt, lakást akar adni a bevándorlóknak, teljes jogú állampolgárként kezelné őket, és szavazati jogot is adna nekik.

Menczer Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a legveszélyesebb ezek közül az utolsó pont, amely át akarja adni a politikai irányítást a bevándorlóknak; ez a szavazati jog megadásában és a politikai döntések átadásában valósulna meg. Mint mondta, a tömeges bevándorlással, a családegyesítésekkel meg fognak fordulni az arányok a népességben, és a döntések átkerülnek a bevándorlóközösségek kezébe.

Cáfolta az európai életmód előmozdításáért felelős biztos, Margarítisz Szkínász szavait, aki szerint Európa tele van szír orvosokkal és ápolókkal, és mindenkinek joga van Európában tartózkodni.

Ez hazugság, nem alapvető emberi jog, hogy bevándorlók tömegei átmasíroznak biztonságos országokon, minden törvényt megszegnek, és ráböknek egy helyre, hogy hol szeretnének élni”

– szögezte le Menczer Tamás.

Idézte Ylva Johansson belügyi biztost is, aki szerint a társadalmaknak szükségük van a migránsokra, a migránsok energiáira és ambícióira, és megjegyezte: ezekről az energiákról és ambíciókról a magyar és lengyel határ védői „sokat tudnának mesélni”.

Kiemelte: Brüsszelben és Magyarországon ugyanazt mondják a bevándorláspártiak. Idézte Márki-Zay Pétert, a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, aki szerint nem veszélyesek a migránsok, és felidézte, hogy 2015 óta migrációs hátterű terroristák 330 európai halálát okozták, és 1300-an sérültek meg merényletekben. Jelezte: az utóbbi időben egyre többször hivatkoznak arra, hogy az elkövető mentális nehézségekkel küzdött, és így nem büntethető.

Hangsúlyozta: amíg az Orbán-kormány vezeti Magyarországot, addig a határkerítés állni fog, a rendőrök és katonák ott lesznek, a jogi környezet „adott lesz”, és mindent megtesznek a bevándorlás ellen, elutasítják az illegális bevándorlás legalizációját és a kötelező kvótát.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, hogy egyidejűleg három irányból tömeges, erőszakos és szervezett migráció tapasztalható Európa külső határain, és egyelőre az időjárási viszonyok romlása sem hozott számottevő csökkenést az illegális bevándorlók számában, sőt a novemberi adatok radikális növekedést mutatnak. Kitért a fehérorosz határon tapasztalható, államilag támogatott „közrehatásra” az illegális bevándorlásban.

Elmondta: Afganisztánból naponta 30-35 ezren jönnek el, így feltételezhető, hogy a jelenlegi tendenciák folytatódnak, és nem csökken az illegális migránsok mennyisége.

Bakondi György hozzátette: a korábbi évekhez képest hatszorosára nőtt az Európa határait kerítéssel őrzők száma, mert nyilvánvalóvá vált, hogy az erőszakos, tömeges, szervezett határátlépés ellen ez jelenti a hatékony megoldást.

Magyarország és Szerbia közös járőrözésbe kezdett a határon, ez segít a lakosság megnyugtatásában és az embercsempészek, a határt szervezetten megközelítő migránsok távol tartásában”

– mondta.

Tévesnek nevezte az EU migrációs politikáját, amely mindent finanszíroz, ami a migrációt támogatja, de nem ad forrást a határt védőknek, sőt, gyengíti azokat, Magyarországot például kötelezettségszegési eljárással arra akarja rászorítani, hogy tegye lehetővé a migránsok belépését, a menekültkérelmek benyújtását, ezzel pedig „a kerítést szeretnék annullálni”.

Megjegyezte: ha ennek Magyarország eleget tenne, akkor a migránsok a kérelmek benyújtása után jogellenesen távoznának Nyugat-Európa felé. Kiemelte: a jelenlegi uniós szabályok nem alkalmasak a hatékony határőrizetre.

Bakondi György elmondta, a Frontex adatai szerint 2021 végéig 160 ezer határsértő jelent meg az EU külső határainál, ami 70 százalékos növekedés 2020-hoz képest, és 45 százalékos növekedés 2019-hez képest. Magyarországon eddig 109 710 határsértőt fogtak el, ami 2020-hoz képest háromszoros növekedés. Eddig 1126 embercsempészt füleltek le, tavaly ebben az időszakban 386-ot. Elmondta, hogy a magyar határon is egyre gyakrabban fognak el nagy csoportokat, az érkezők szervezettsége kétségtelen, nő az erőszakkal fellépő migránsok száma, és a nemzetközi szervezett bűnözés jelenléte erősödik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére