Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bebizonyosodott: a Jobbik egy antiszemita, náci párt

Nagy Gábor

2016.10.19. 07:10

Antiszemita és félelemkeltõ filmet mutattak be New Yorkban. A Jobbik egyik alapítójához, Szegedi Csanádhoz is köthetõ videó a párt titkolt történetérõl szól, ami leleplezetlen õszinteséggel mutatja be a Jobbik igazi arcát.

Alig néhány hónapja, a világ egyik leghíresebb filmfesztiválján, New Yorkban bemutatták azt az angol-amerikai dokumentumfilmet, amely megmutatja Vona Gábor pártjának, a Jobbiknak az igazi arcát.

A Maradj csöndben! című film bemutatja, hogyan használta a Jobbik tudatosan – a párthoz szorosan köthető Magyar Gárda révén – a második világháborúból ismert félelemkeltő eszközöket, mint az antiszemita skandálások, a masírozások, a csattogó bakancsok és a náci jelképekhez hasonló karszalagok.

A film kapcsán Breuer Péter, a Halljad Izrael című műsor főszerkesztője a kedd esti Tényeknek elmondta:

Annak fájjon a feje, aki minket nem szeret. Annak fájjon a feje, aki azt hiszi, hogy nem egyenrangú polgárok vagyunk, mint ők, akik antiszemiták. Akik kezelésre szorulnak, azok nem mi vagyunk, hanem ők."

A Maradj csöndben! című film főszereplője Szegedi Csanád, aki a Jobbik egyik alapító tagja és alelnöke volt. De miután kiderült, hogy Szegedi zsidó származású, a politikus kilépett a pártból. Azóta pedig az is kiderült, hogy elhagyná Magyarországot és Izraelbe emigrálna.

A filmben egyébként az egykori pártpolitikus megdöbbentő őszinteséggel beszél a Jobbikról. A filmben elmondta, hogy a párt tudatosan használta a megfélemlítést, majd hozzátette: a Jobbik vezetése felkészült arra, hogy a kommunikációjával megvédje mindezt.

A Jobbiktól egyébként nem idegen, hogy nyíltan zsidózik, hiszen 2012-ben Gyöngyösi Márton a parlamentben a zsidó kormánytagok és képviselők összeírását szorgalmazta.

Vona Gábor a filmmel kapcsolatban a Tények riporterének elmondta, hogy a választók döntése, hogy "ennek a fantasztikus filmnek" hisznek, vagy az eszüknek.

(Tények)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére