Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belga lap: Magyarország és Lengyelország új szövetségest kaphat

Pörge Béla

2017.10.16. 11:28

A nemzetközi sajtóban is kitértek rá, hogy mit jelenthet Kurz gyõzelme Magyarország számára.

A Kronen Zeitung összesítése szerint Németországban vegyes érzelmekkel fogadták Sebastian Kurz győzelmét. A sajtó egy része azon kesergett, hogy Németországnak miért nincs ilyen politikusa, de olyan lapok is akadnak, melyek azt emelik ki, hogy keményebb kézzel bánik majd Ausztria az iszlámmal és a migránsokkal.

Az olasz La Republicca szerint Kurz és Ausztria új politikája a feje tetejére állíthatja az Európai Unió politikai életét.

Egy belga lap, a De Standaard arról értekezik cikkében, hogy Magyarország és Lengyelország új szövetségest kaphat a migrációellenes politikájához, ezzel együtt Németország és Ausztria viszonya megromolhat.

A vasárnapi eredmények tükrében minden bizonnyal Sebastian Kurz lesz az új osztrák kancellár. Jó esély van arra, hogy az FPÖ-vel lépjen koalícióra, ami azt jelenti, hogy Ausztria a magyar állásponthoz hasonlóan lép majd fel a migrációs válságot érintő kérdésekben.

Az MTI szerint Mráz Ágoston Sámuel úgy vélekedett: Kurz korábbi nyilatkozatai azt mutatják, hogy Ausztria vezetőjeként nem a német-francia tengelyre csatlakozna, hanem partnerségre törekedne a visegrádi négyekkel. Az elemző hozzátette, Sebastian Kurz győzött az osztrák választásokon, ám Orbán Viktor magyar miniszterelnök nyert. Az elemző hangsúlyozta, hogy voksolás eredménye szerint, Sebastian Kurz kapott kormányalakítási megbízást a választóktól és valószínűleg a köztársasági elnök is őt fogja felkérni erre.
   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére