Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezáratta a játszótereket a koronavírus-járvány miatt a Főváros

888.hu

2020.03.17. 17:45

Bezárják a játszótereket, ritkítják a BKK és BKV-járatokat, a védekezésben résztvevők számára pedig ingyenes parkolást biztosít a Főváros – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a kormányzati intézkedésekkel párhuzamosan bevezetett budapesti intézkedéseket.

Csütörtök hajnaltól nyári menetrendre áll át a BKK és a BKV, vagyis az iskolaszünetben megszokott járatsűrűséget vezetnek be a tömegközlekedési eszközöknél, jelentette be kedden délután a fővárosi operatív törzs által hozott intézkedéseket Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

A főváros vezetése úgy döntött, hogy a járvány terjedésének megfékezése érdekében lezárják a játszótereket minden kerületben.
Bár mindenhol nem lesz ingyenes a parkolás, felvetődött, hogy az egészségügyi, és más kiemelt fontosságú területen dolgozók parkolását ingyenessé teszik.

A főpolgármester helyettese, Gy. Németh Erzsébet arról számolt be, hogy minden kerületben lesz olyan ügyeletes konyha, ahol a rászorulóknak melegétkezést tudnak biztosítani. Ez elsősorban azokra a gyermekekre vonatkozik, akik eddig is ingyenes ebédet kaptak az iskolában.

A Főváros rendészeti igazgatóságtól és a kéményseprőktől pedig 30 gépjárművezetőt vezényelnek át, akik az idősek gondozásában nyújtanak majd segítséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére