Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Börtönben lenne Gyurcsány helye

Vincze Viktor Attila

2016.10.22. 10:48

A jogvédõk szerint Gyurcsány Ferencnek börtönben lenne a helye a rendõrterror 10 évvel ezelõtti elrendeléséért és a számtalan jogsértésért, amelyeket az általa vezetett kormányzat követett el a saját polgárai ellen az öszödi beszéd utáni tiltakozások erõszakos elfojtásához. Gulyás Gergely szerint szégyenteljes, hogy a 2006-os rendõrterror felelõsei megúszták a jogi elmarasztalást.

A Gyurcsány kormány 2006-os őszi rendőrterrorjának 10 éves évfordulóján a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) könyvet jelentetett meg az elkövetett jogsértésekről és a sértettek jogaiért folytatott küzdelmekről.

A rendőri terror áldozatainak védelmét már az események történésekor elkezdő jogvédő ügyvédek a könyv bemutatóján úgy vélték, hogy máig nem zárult le a 2006 őszén meghurcolt civilek jogi küzdelme, a méltányos jóvátételért folytatott harca.

Gaudi-Nagy Tamás, az NJSZ ügyvezetője elmondta, hogy a jogvédők küzdelme sok eredményt hozott, hiszen az általuk képviselt, bűncselekményekkel meggyanúsított, megvádolt mintegy száz embernek közel a 80 százalékánál megszüntették az eljárást, vagy végül felmentették őket. Szintén százas nagyságrendben képviseltek a jogvédők 2006 őszi jogsértetteket jóvátételi ügyekben, és ezek döntő többségét is sikerrel vívták meg – tette hozzá az ügyvéd.

Gaudi-Nagy Tamás ugyanakkor azt is közölte:

addig folytatják a küzdelmet, amíg Gyurcsány Ferenc nem kerül börtönbe, és a rendőrterror irányítóit, illetve a koncepciós büntetőeljárásokért felelős ügyészségi, bírósági vezetőket nem számoltatják el."

A jogász szerint nem érdemes abban hinnie bármelyik elkövetőnek, hogy megúszhatja, amit tett, mert majd elfelejtik. Gaudi-Nagy Tamás úgy vélte, ezt bizonyítja az is, hogy az 1972-es észak-írországi véres vasárnap kapcsán, 43 év után tavaly tartóztattak le egy egykori angol katonát, aki belelőtt a tömegbe.

A 2006-os október 23-ai rendőrattakkal kapcsolatosan elvárt elszámoltatás és felelősségre vonás elmaradását a Magyar Időknek nyilatkozó Gulyás Gergely is megemlítette.

Az ország egészének közös kudarca, hogy minden igyekezetünk ellenére sem sikerült felelősségre vonni azokat, akik az állami erőszak-monopóliummal visszaélve saját – alkotmányos alapjogaikat békésen gyakorló – polgáraik ellen alkalmaztak brutális erőszakot 2006 szeptemberében és októberében

– mondta a Fidesz alelnöke.

Gulyás Gergely arra is kitért, hogy egy évtized elteltével a saját népük ellen komoly bűnt elkövető rendőri vezetőkkel szemben még egy jogerős ítéletet sem sikerült meghozni, a politikai vezetőknek pedig a hajuk szála sem görbült.

Szomorúan, de joggal állapítjuk meg, hogy 2006 ősze kapcsán a teljes jogállami intézményrendszer, beleértve az igazságszolgáltatást is, csődöt mondott. Nehéz eldönteni, hogy az a nagyobb szégyen, ami akkor történt, vagy az, hogy a történtek következmények nélkül maradtak"

– tette hozzá a Fidesz politikusa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére