Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bosznia-Hercegovinának is tudtunk ajándékozni 200 ezer adag vakcinát

888.hu/MTI

2021.07.05. 13:00

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szarajevóba utazott, ahol átadta a magyar kormány ajándékát, bízva abban, hogy ezzel felgyorsulhat a boszniai oltási kampány is.

 

A tárcavezető rámutatott, az utóbbi másfél év nagyon nehéz volt, az egész világ a járványkezeléssel volt elfoglalva, ám két dologban mindenki egyetértett:

egyrészt az elsőszámú feladat az emberek életének és egészségének a megőrzése, másrészt pedig ennek leghatékonyabb eszköze a védőoltás.

A magyar kormány mindent megtett annak érdekében, hogy minél rövidebb idő alatt minél több embert beoltsanak, és a sikeres vakcinabeszerzésnek, valamint az európai szinten is egyedülálló oltási kampánynak köszönhetően a gazdaságot is gyorsan újra tudta indítani – magyarázta Szijjártó Péter, majd hozzátette: a magyar kormány azért segít más országoknak is, hogy máshol is gyorsan újraindulhasson a gazdaság.

Magyarország és a Nyugat-Balkán kölcsönös függőségben élnek egymással, igaz ez a gazdaságra, a biztonságra, és a migráció megállítására is. (.) Ha jól mennek a dolgok a Nyugat-Balkánon, az nekünk jó. Ha meg rosszul mennek a dolgok a Nyugat-Balkánon, az nekünk rossz. Ezért is segítünk szívesen annak érdekében, hogy sikeres legyen az önök járvánnyal szembeni védekezése is”

- húzta alá Szijjártó Péter a szarajevói repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.

Rámutatott, minél sikeresebb a védekezés a Nyugat-Balkánon, annál nagyobb biztonságban van Magyarország is. A kétszázezer adag Sinopharm védőoltás, amelyet Magyarország ajándékozott Bosznia-Hercegovinának eddig a legnagyobb vakcinaadomány, amelyet Szarajevó kapott.

Azt reméljük, hogy az oltási kampány felgyorsításával gyorsabban tudják Önök is újraindítani a gazdaságukat, és hozzájárul az önök stabilitásához annak érdekében, hogy féken tudják tartani az illegális migrációs hullámokat”

- adott hangot reményének a külgazdasági és külügyminiszter.

A sajtótájékoztatón Zoran Tegeltija boszniai miniszterelnök köszönetet mondott a magyar kormánynak a támogatásért, és elmondta, a most érkezett 200 ezer adag vakcinával már összesen 900 ezer adag védőoltás érkezett az országba, amellyel a leginkább veszélyeztetett csoportokat tudják beoltani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére