Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel olajembargós javaslata felér egy atombombával

888

2022.05.06. 08:20

Elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában, kijelentve: az felér egy a magyar gazdaságra ledobott atombombával.

 

A kormányfő hangsúlyozta: az uniós tagállamok vezetői korábban egyezségre jutottak abban, hogy csak olyan lépéseket szabad tenni, amelyek figyelembe veszik az országok eltérő energiaszerkezetét és azt a szuverén jogot, hogy az energiamixüket meghatározzák, ám az Európai Bizottság elnöke „akarva-akaratlanul megtámadta a nagy nehezen létrehozott európai egységet”.

 

A miniszterelnök kiemelte: az olajembargó felér egy magyar gazdaságra ledobott atombombával, ha elfogadják, „a rezsicsökkentésnek vége van”, 700 forintos benzin- és 800 forintos gázolajár következhet.

 

Az a harc, amit én most folytatok, az a magyar rezsicsökkentés megvédéséért folytatott harc – fogalmazott Orbán Viktor, aki azt is elmondta, az orosz olaj más fajtával helyettesítéséhez évekre és több száz milliárd forintos beruházásra, a hazai energiatovábbítási rendszer átalakításához pedig több ezer milliárdos beruházásokra van szükség.

 

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban is nyilatkozott a kormányfő:

Aki fegyvert szállít, az bajt hoz a fejére, Kárpátalja is lőtávolságon belül került, mert valaki fegyvert szállított.”

– mondta a kormányfő. Aki fegyvert szállít be, az az ott élő embereket célponttá teszi.

 

A mi álláspontunk a béke!

Sem amerikai, sem német, sem lengyel érdeket nem fogjuk azonosítani a magyar érdekkel, ezért ki akarunk maradni ebből a háborúból.”

 

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy közel 700 ezer ukrajnai menekültet engedtünk be eddig és 37 millió eurónyi felajánlást tettünk.

 

A kormányalakításról Orbán Viktor azt közölte, „az erdő közepében van”.

 

Az ország előtt álló kihívások szerint alakítja meg az új kormányt.

Számítanak arra, hogy a migrációs nyomás nőni fog, a pandémia is része marad a gondolkodásnak, és itt van a háború is.
Úgy fogalmazott:
Olyan kormányt kell alakítani, amelyek ezeknek a kihívásoknak megfelel. Új kormány alakul, és új munka kezdődik. Jelentősen át fog alakulni a kormány szerkezete, sok új embert akarok behozni.”

– tette hozzá a miniszterelnök.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére