Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak az apák erõszakosak?

888.hu

2016.05.04. 09:38

A helyi és nemzetközi alapítványok nagy pénzszerzési hajrában vannak. Így az UNICEF is elkészítette saját kisfilmjét. Az eredmény fölöttébb aggasztó és lesújtó.

Az UNICEF kisfilmjeiben a bántalmazott gyerekek, fiúk és lányok arról beszélnek, hogy őket az apjuk rendszeresen veri. Luca elcsukló hangon mondja, hogy édesapja néha bemegy a szobájába, olyankor pedig... elharapja a szó végét és nem derül ki, hogy mit csinál, ám a kislány hasznos tippeket oszt meg a nézőkkel arról, hogy miként lehet védekezni az agresszív apák ellen. 

Benji, arról tájékoztat, hogy miként lehet biztonságossá tenni a szobánkat, felkészülve arra az eshetőségre, ha az apa benyitna és erőszakoskodna. 

Ezekben a videókban egy közös motívum van, azon túl, hogy a helyzetek folyamatosan változnak, ez pedig az agresszív apa. Csakis az apa agresszív. Ez pedig felettébb buta és felelőtlen leegyszerűsítés. A kisfilmekben, melyeket a Cinema City Allee mozijában is vetítenek, azt sugallja, hogy a családon belüli erőszakot csakis az apák követhetik el. Több szülő és gyermekpszichológus is felemelte szavát a leegyszerűsítő és káros reklámok ellen. 

A Dzsungel Könyve előtt vetített kisfilmeket (melyeket alul linkben Ti is megtaláltok) a nézők panaszai miatt letiltották. Több apa elvitte kislányát aznap a moziba, és szinte mindenki felháborodottan távozott.

A lányom meg én fennakadt szemekkel bámultunk előre, ő a pattogatott kukoricát nyelte félre, én az üdítőt, és miközben ő sértetlenül nézett, én szégyenemben próbáltam belesüppedni a legtökéletesebb moziélményt nyújtó ülésbe. Arra gondoltam, hogy ezek után a gyerekemben fel fog merülni, hogy az esti leckekikérdezés, meseolvasás után esetleg majd jól megerőszakolom? Szerencsére a döbbenet csak másodpercekig tartott, mert a kislányom odasúgta: „Apa, ez a reklám hülyeség.”

- írta az egyik apuka.

A gyermekbántalmazás nem játék. Egy kegyetlen és aljas cselekedet, ideje lenne felnőtt módjára megközelíteni a kérdést. Az UNICEF reklámjaiban egyetlen szó sem esik agresszív anyákról, kéjsóvár nagybácsiról, cinkos nagymamákról, nagytatákról. Csak az apa a bűnös. 

A Heim Pál Gyermekkórház kutatási eredményei szerint a képlet korántsem olyan egyszerű, mint ahogy megpróbálják elhitetni velünk. 

Bántalmazott gyermekek 21 százaléka lány, és 79 százaléka fiú. A bántalmazók százaléki megoszlása a következő: 

  • gyerek, rokon, testvér: 21 százalék
  • ismeretlen: 14 százalék
  • élettárs (férfi) : 14 százalék
  • apa: 30 százalék
  • anya: 7 százalék
  • szülők együtt: 14 százalék 

A magyarországi UNICEF-alapítvány vezetője is megér egy éjféli misét. Danks Emese a Magyar Nemzet szerint korábban annak a Tesconak volt a marketingese, amely áruházlánc sorozatos fogyasztóellenes magatartása köztudomású. 2006 őszétől aztán pár évig a Gyurcsány-kormány szóvivőjeként dolgozott. 

Az apák ellen gyűlöletet kelteni, a gyermekbántalmazást egyoldalúan bemutatni, felelőtlen és aljas cselekedet. 

(Filmek itt és itt

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére