Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Czeglédy cipõsdobozban vitte Gyurcsánynak a pénzt

Sümeghi Lóránt

2018.03.29. 20:28

A TV2 Tények címû hírmûsorának egy tanú vallott Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc kapcsolatáról.

A tanú szerint Czeglédy segítette a Demokratikus Koalíció megszervezését is, szerepet csak azért nem vállalt benne, hogy az az MSZP-ben való szerepvállalását ne hátráltassa.

Így Gyurcsány mindig, mindent tudott arról, ami az MSZP-ben történt. Ráadásul, akiket az MSZP-ben Czeglédy finanszírozott, nem voltak a DK-val ellenségesek." 

– mondta.

A tanú azt is kifejtette, Czeglédyn keresztül jutott el a pénz Gyurcsány Ferenctől ahhoz, akit le akartak fizetni. Legyen szó akár nagy emberekről vagy "kishalakról": 

mindig neki szóltak, ha készpénz kellett erre-arra. Czeglédy cipősdobozokban vitte a pénzt Gyurcsányéknak, aki bejáratos volt a Gyurcsány-házba is."

Ám Czeglédy nemcsak pártügyekben járt el, hanem Gyurcsány személyes ügyeit is ő intézte. A tanú szerint ezek olyan törvénytelen feladatok voltak, amelyeket Gyurcsány közvetlenül nem intézhetett. 

Mint ismert, Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére