Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deák Dániel: Jakab Péter Jobbikja is a politikai süllyesztőben végezheti

888.hu

2020.11.20. 06:59

A Jobbik szavazótábora a negyedére zsugorodott a 2018-as választás idejéhez képest, s reális esély van rá, hogy a Juhász Péter által tönkretett Együtthöz hasonlóan ez a párt is eltűnik a politikai életből – állítja Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Az elemző szerint

lehet, hogy népszerű Jakab Péter pár ezres rajongótáborában a botránypolitizálás, a szélesebb társadalmi csoportokat azonban egyértelműen taszítja

­– írja a Magyar Nemzet. Ezt viszont Jakab Péter valószínűleg nem érzékeli, hiszen csak szűk rajongótáborának visszajelzéseivel találkozik, így nem látja, hogy több millió választópolgár előtt teszi nevetségessé magát. Ugyancsak korlátozza a pártelnök valóságérzékelő képességét, hogy továbbra is az a téves felméréseiről elhíresült Iránytű Intézet ad neki stratégiai tanácsokat, amely a 2018-as parlamenti választás előtt Vona Gáborral hitette el a fölényes győzelmet – emlékeztet a vezető elemző. Az Iránytű Intézet és annak vezetője, Ember Zoltán Levente volt az is, aki Jakab Péternek még a szerencsi időközi választás napján is azt mondta, hogy simán nyerni fog Bíró László, az antiszemita jobbikos jelölt. Ennek ellenére

a Jobbik vezetése még mindig kitart az Iránytű Intézet mellett. Legutóbb például azzal az álhírrel hitegették a pártvezetést és a nyilvánosságot, hogy a Jobbik újra a legerősebb ellenzéki párttá vált.

Deák rámutat, hogy Jakab Péter vélhetően folytatja majd a botránypolitizálást, és ugyanezt a stílust fogja képviseli a továbbiakban is. Ez a politikai magatartás jellemezte 2018 előtt Juhász Pétert is, aki ezzel végleg tönkretette az Együtt nevű pártot, amely a választáson még egy százalékot sem ért el, majd eltűnt a politikai életből. Deák Dániel szerint

ugyanez a sors várhat a Jakab Péter által vezetett Jobbikra is, hiszen a pártelnök ezzel a magatartással nem képes kormányképes alternatívát felmutatni, csupán egy komolytalan és balhéktól hangos párt képét.

A lap emlékeztetett, hogy Jakab Péter képviselővé választása óta már számos kirohanásával döbbentette meg a magyar választókat, megdöntve ezzel a parlamenti botránykeltés rekordját.

– Isten bizony, ennyi bűnöző előtt még életemben nem beszéltem – jelentette ki 2018-ban a frissen képviselővé választott jobbikos, akit akkor Kövér László házelnök azonnal rendre is intett, mondván, „ahhoz képest, hogy ez az első felszólalása, feltűnő modortalanságról és ostobaságról tett tanúbizonyságot”. A bemelegítést követően Jakab komolyabb randalírozásba kezdett: az európai parlamenti választásokat követően – amikor a Jobbik csúnyán leszerepelt – azt hangoztatta, hogy a Fidesz–KDNP nem azért nyerte meg a választást, mert jól kormányoz, hanem mert a Fidesz kezében van a média, az Állami Számvevőszék és a „szatyor száraztészta, amivel megvásárolják a legszegényebbek szavazatait”. Pár hónappal később – miközben az Országgyűlés a parlament működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot vitatta meg – nemes egyszerűséggel beült Orbán Viktor parlamenti székébe. Legemlékezetesebb akciója a szerencsi időközi választást követő krumplis botránya volt. A pártelnök először kijelentette, hogy a Fidesz csak zsarolással és megfélemlítéssel tudott győzni a választáson, ezután egy kisebb zsák burgonyát rántott elő, és közölte: ezt a borsodiak küldik Orbánnak, majd fittyet hányva a járvány miatt előírt maszkviselési és távolságtartási szabályokra, megindult a kormányfő felé.

Az ellenzéki politikus képviselői tiszteletdíjából eddig összesen 5,7 millió forintot bukott el, mert nem volt képes fegyelmezni magát az Országgyűlésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére