Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Demonstrációt tartanak a tanárokért

888.hu

2022.10.05. 11:00

A PDSZ a pedagógusok világnapjára időzítette az akciót.

 

Szerdán, a pedagógusok világnapján országos sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A szervezet az óvodáktól, az iskoláktól, a kollégiumoktól és a szakszolgálatoktól azt kérte, hogy a mai napon ne vegyék fel a munkát.

A tüntetés apropója, hogy Budapesten kirúgtak öt olyan tanárt, aki – polgári engedetlenségre hivatkozva – nem vette fel a munkát, azaz nem tartotta meg az óráit.

Budapest mellett Szegeden, Pécset, Nagykanizsán és Szombathelyen is voltak megmozdulások.

A baloldali politikusok ismét megpróbálják a maguk javára fordítani a demonstrációt.

A résztvevők között feltűnt többek között Jámbor András, Szabó Tímea, és Karácsony Gergely is szolidaritásáról biztosította demonstrálókat.

Lesz hídfoglalás is a kora esti órákban, így dugókra lehet számítani.

Délután ötre ugyanis a diákok a Margit hidat kívánják elfoglalni. Az eseménynek a tervek szerint 18:50-kor lesz vége, az a résztvevők innen együtt vonulnak át a Kossuth térre. A Parlament elé este hét órára a noÁr Mozgalom és a Tanítanék Mozgalom közösen szolidaritási koncerttel egybekötött tüntetést szervezett a pedagógusokért.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére