Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch Tamás: A brüsszeli bürokrácia bizonyítékát adta, hogy Magyarországot politikai okokból támadják

888.hu

2023.02.03. 10:00

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint azért nem akarnak Brüsszelben reagálni a magyar kezdeményezésre, és átvenni a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, mert jelen pillanatban az Európai Unió történetének legsúlyosabb korrupciós ügyeivel küzd.

 

Deutsch Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken rámutatott: nem belső vizsgálatokból derülnek ki újabb és újabb információk arról, ki hogyan érintett, hanem a belga bűnügyi hatósági nyomozati anyagából, mert az érintett uniós intézmények a „fülük botját” sem mozdítják.

 

Azok, akik ezt a befolyásvásárlási rendszerre épülő, korrupciós szisztémát létrehozták, működtették, illetve haszonélvezői ennek, nem akarnak változást: az európai választópolgároknak kell ezt a rendszert kiseprűzni Brüsszelből a 2024-es európai parlamenti választásokon.”

– húzta alá a kormánypárti képviselő.

Úgy értékelt, a brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált” magából, és kiderült, hogy semmilyen normatív jogi szempont nem támasztja alá a Brüsszelből érkező jogállamisági kritikákat és kifogásokat.

Úgy folytatta: most már bizonyítékok alapján látható, hogy hosszú éveken keresztül Magyarországot minden alapot nélkülöző módon rágalmazták. Az egyik legfontosabb mondanivalója Brüsszelnek az volt, hogy szörnyű a magyar parlamenti képviselőkre és más közszereplőkre vonatkozó vagyonnyilatkozati rendszer, ez a korrupció ellen közvédelmet nem ad, azonnal meg kell változtatni.

A politikus felidézte, hogy próbáltak éveken keresztül „értelmes párbeszédet folytatni”, hogy pontosan melyek a kifogások, de Brüsszel nem volt hajlandó semmi konkrétumot mondani.

 

Tavaly nyáron egy az egyben az európai parlamenti vagyonnyilatkozati rendszer elemeit emelték át a magyar törvénybe, azt gondolván, hogy a brüsszeli bürokrácia, az európai bizottság tagjai csak »elalélhatnak« attól a rendszertől, ami évtizedek óta működik Brüsszelben.”

– mondta Deutsch Tamás, hozzátéve: soha senki semmilyen kifogást nem fogalmazott meg ezzel összefüggésben.

„Ehhez képest még durvább kritika érkezett, mondván, az új szabályozás még tragikusabb mint a korábbi, és feltételként rögzítették a jogállamisági eljárás lezárását célzó konzultáció során, hogy vezessék vissza újra a korábbi magyar vagyonnyilatkozati rendszert.” – emelte ki.

Az EP-képviselő úgy összegzett, hogy maga az az Európai Bizottság adott bizonyítékot arra, hogy súlyos korrupciós kockázatokat rejt magában az európai parlamenti képviselőkre vonatkozó vagyonnyilatkozati rendszer, mert épp a korrupciós kockázatok megszüntetése érdekében az általuk megváltoztatni kívánt rendszert akarták visszavezetni.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére