Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ebbõl tanulnak a magyar antiszemiták

Sümeghi Lóránt

2016.04.08. 16:08

Elolvastuk a Jobboldali fiatalok kézikönyvét. Tanulságos.

Találtunk egy könyvet.

Egy, a magyar neonácik által gondosan megszerkesztett és lefordított útmutató részletes betekintést nyújt egy olasz antiszemita gondolkodó, Julius Evola világába. A magyar nyelven kiadott gyűjteményes könyvecskébe válogatott Evola-szövegek részletekbe menően taglalják többek között Hitler „munkásságát” is. Aki kicsit is jártas az olasz fasizmust jobbról kritizáló Julius Evola gondolatvilágában, az nem fog meglepődni.

A könyv a Mein Kampf-ot például a „legmegújítóbb erő lendületének a magjaként” értékeli. E sorok attól az Evolától származnak, aki szerint „az antiszemitizmusnak van létjogosultsága,” továbbá a „modern rendetlenség előmozdítói között egy sereg zsidó volt és van”, amely óhatatlanul ellentétet képez az „árja népek és a zsidók szellemi öröksége (sémi – szerk.)” között.

A válogatott írásokat tartalmazó kötet persze nemcsak Hitler „összeszedett erőfeszítéseiről” értekezik, hanem arról is, hogy a szélsőjobbtól jobbra lenni, ez jelentené az igazi jobboldaliságot, és ebbe bőven belefér az erőszak vagy a „felülről érkező forradalom” kirobbantása. Ehhez szembe kell fordulni a polgársággal és a kapitalizmussal, ugyanis „a polgári társadalom és a kapitalizmus egy kívülről összetartott rendetlenség.”

Ennek eltiprásához igazoltak a radikális „kiigazító akciók”. Amely, ha jól értjük a könyv fejtegetéseit, vallásos köntösbe bújtatott fizikai hadviselés igenlését jelentené, egyfajta nyílt dzsihád hirdetését. A „hit által felfegyverzett erőblokk” és a „test-test elleni küzdelemben való részvétel” vezet majd el az újjászületés, a méregtelenítés és a tisztánlátás eléréséhez.

A kézikönyv a vegytiszta náci romantikát mintegy 120 oldalon keresztül zúdítja a magyar olvasóra.

De azt nem gondolnád, hogy ki is jegyzi a 2012-ben kiadott, erőszakkultuszt hirdető antiszemita biblia előszavát...

Hát persze, hogy a cukiságkampányt levezénylő, néppártosodó Jobbik-elnök Vona Gábor, aki nem mellesleg Evolát a „huszadik század legnagyobb gondolkozóinak egyikeként” jellemzi.

Van még kérdés?

 


Julius Evola – Jobboldali fiatalok kézikönyve, Kvintesszencia Kiadó, 2012

ISBN 987-963-87422-9-2

A mű kiadását és szerkesztését a Debrecenben működő, 1996-ban alapított Kvintesszencia Kiadó vállalta, melynek alapítója Baranyi Tibor Imre. Az ő nevéhez fűződik a 2012-ben, Vona Gáborral közösen létrehozott Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia is, ahol óraadóként az a László András buddhista pap tűnik fel, aki többek között olyan zavaros nézeteket vall, miszerint a katolikus Jezsuita Rend „élvonala tele van titkos zsidó szabadkőművesekkel.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére