Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ebbõl tanulnak a magyar antiszemiták

Sümeghi Lóránt

2016.04.08. 16:08

Elolvastuk a Jobboldali fiatalok kézikönyvét. Tanulságos.

Találtunk egy könyvet.

Egy, a magyar neonácik által gondosan megszerkesztett és lefordított útmutató részletes betekintést nyújt egy olasz antiszemita gondolkodó, Julius Evola világába. A magyar nyelven kiadott gyűjteményes könyvecskébe válogatott Evola-szövegek részletekbe menően taglalják többek között Hitler „munkásságát” is. Aki kicsit is jártas az olasz fasizmust jobbról kritizáló Julius Evola gondolatvilágában, az nem fog meglepődni.

A könyv a Mein Kampf-ot például a „legmegújítóbb erő lendületének a magjaként” értékeli. E sorok attól az Evolától származnak, aki szerint „az antiszemitizmusnak van létjogosultsága,” továbbá a „modern rendetlenség előmozdítói között egy sereg zsidó volt és van”, amely óhatatlanul ellentétet képez az „árja népek és a zsidók szellemi öröksége (sémi – szerk.)” között.

A válogatott írásokat tartalmazó kötet persze nemcsak Hitler „összeszedett erőfeszítéseiről” értekezik, hanem arról is, hogy a szélsőjobbtól jobbra lenni, ez jelentené az igazi jobboldaliságot, és ebbe bőven belefér az erőszak vagy a „felülről érkező forradalom” kirobbantása. Ehhez szembe kell fordulni a polgársággal és a kapitalizmussal, ugyanis „a polgári társadalom és a kapitalizmus egy kívülről összetartott rendetlenség.”

Ennek eltiprásához igazoltak a radikális „kiigazító akciók”. Amely, ha jól értjük a könyv fejtegetéseit, vallásos köntösbe bújtatott fizikai hadviselés igenlését jelentené, egyfajta nyílt dzsihád hirdetését. A „hit által felfegyverzett erőblokk” és a „test-test elleni küzdelemben való részvétel” vezet majd el az újjászületés, a méregtelenítés és a tisztánlátás eléréséhez.

A kézikönyv a vegytiszta náci romantikát mintegy 120 oldalon keresztül zúdítja a magyar olvasóra.

De azt nem gondolnád, hogy ki is jegyzi a 2012-ben kiadott, erőszakkultuszt hirdető antiszemita biblia előszavát...

Hát persze, hogy a cukiságkampányt levezénylő, néppártosodó Jobbik-elnök Vona Gábor, aki nem mellesleg Evolát a „huszadik század legnagyobb gondolkozóinak egyikeként” jellemzi.

Van még kérdés?

 


Julius Evola – Jobboldali fiatalok kézikönyve, Kvintesszencia Kiadó, 2012

ISBN 987-963-87422-9-2

A mű kiadását és szerkesztését a Debrecenben működő, 1996-ban alapított Kvintesszencia Kiadó vállalta, melynek alapítója Baranyi Tibor Imre. Az ő nevéhez fűződik a 2012-ben, Vona Gáborral közösen létrehozott Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia is, ahol óraadóként az a László András buddhista pap tűnik fel, aki többek között olyan zavaros nézeteket vall, miszerint a katolikus Jezsuita Rend „élvonala tele van titkos zsidó szabadkőművesekkel.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére