Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Bertha László

2019.05.23. 17:30

A cikk szerzője úgy véli, a magyar családpolitika a múltba réved és ellentétes a nyitott társadalom eszmeiségével, melynek alapja a bevándorlás elősegítése.

A CDU-közeli Die Welt hasábjain megjelenő véleménycikkében Karl Heinz Hausner pár nappal az EP-választások előtt azt fejtegeti, hogy az Orbán Viktor által idén februárban meghirdetett családvédelmi akcióterv egyenesen a náci időkre emlékeztet.

Mint ismert, a magyar kormányfő az idei évértékelő beszédében jelentette be azt a hétpontos családvédelmi akciótervet, melynek keretében többek között bevezetésre kerül a fiatal házasok gyermekvállalási támogatása, növekedik a csok összege, hitelkedvezményt kapnak a gyermekvállalók és szja-mentességet a legalább négy gyermeket vállaló nők.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Az akcióterv a közvélemény-kutatások szerint az emberek tetszését is elnyerte, de mindez aligha meglepő, hiszen a program kidolgozását egy nemzeti konzultáció is megelőzte, mely ismeretlen fogalom lehet azon nyugat-európai véleményformálók számára, akiknek a hazájában az emberek megkérdezése nélkül szokás dönteni olyan kérdésekben, mint amilyen a családpolitika vagy éppen a bevándorlás.

Visszatérve a német újságíró írására, a szerző szerint Orbán célja a „homogén nemzet” fenntartása a demográfiai kihívások közepette, amely természetesen mi másra, mint a náci diktatúra időszakára emlékezteti.

A Welt publicistája – aki egyébként közgazdász – úgy véli, hogy az akcióterv „feltűnően” hasonlít az 1933 júniusában elfogadott házassági kölcsönre. Hausner szerint mindez illeszkedik a magyar kormány bevándorlásellenes politikájába és egyértelműen eltér más uniós tagállamok politikájától.

A nacionalista családpolitika Orbán Viktor alatt nemcsak visszafelé halad, hanem a 80 évvel ezelőtti Németországra emlékeztet. Egy nyitott társadalom másképp fest

írja a szerző, akinek álláspontjával a cikk végén látható szavazás alapján a német lap olvasóinak többsége sem ért egyet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére