Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai nagykövet: „Egy világháborúnak vagyunk részesei, tanúi”

MTI

2020.08.12. 16:11

David Cornstein amerikai nagykövet Benkő Tiborral tartott közös sajtótájékoztatóján mondta el véleményét a geopolitikai helyzetről.
Az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség

A mintegy egymilliárd dolláros beszerzésről szóló szándéknyilatkozatot Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete írta alá szerdán Budapesten.

A rendezvényen Benkő Tibor hangsúlyozta:

Látjuk, hogy ez a béke, amiben élünk, rendkívül sérülékeny helyzet és állapot

- hozzátéve: nemcsak a hagyományos fegyveres küzdelmek, hanem a hibrid hadviselés tekintetében is, amelyre példa a Krím-félszigeten történtek. Mindemellett a koronavírus-járvány is kihívás elé állította, állítja az országokat – tette hozzá.

Cél olyan képességet teremteni, amelyek a magyar emberek védelmét, az egész ország érdekét szolgálják

- közölte a miniszter, aki elmondta: a légvédelmi rendszer elsődleges célja az elrettentés, a biztonság erősítése, ezen felül a katonák kiképzését is segíti majd.

David Cornstein elmondta, Magyarország és az Egyesült Államok között most a valaha kötött legnagyobb védelmi beszerzés valósul meg. Ez a légvédelmi rendszer NATO-kompatibilis, több más ország használja.

A nagykövet hangsúlyozta: minden kormánynak elsődleges felelőssége, hogy gondot viseljen az ország népének biztonságáért. Arról beszélt, hogy napjainkban „egy világháborúnak vagyunk részesei, tanúi”.

Ez a háború egy olyan világjárvány ellen zajlik, amelynek eredete Kína. Ha pedig Kína időben, megfelelő információkat adott volna, sokak életét meg lehetett volna megmenteni

- jegyezte meg.

David Cornstein szerint a tanulság az lehet, hogy egy országnak mindig felkészültnek kell lennie.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére