Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyenlõbbek az egyenlõknél

Bertha László

2018.09.26. 15:01

Vasárnap hivatalosan is párttá alakult a Migration Aid. A nyíltan bevándorlást segítõ szervezetnek ezen lépésével egyetlen célja van, el akarja kerülni a migrációt támogató szervezetekre kirótt különadó befizetését. Így trükköznek Soros György emberei Magyarországon.

George Orwell Állatfarm című regényének tizedik fejezetében többek között az is kiderül, hogy minden állat egyenlő, azonban vannak egyenlőbbek az egyenlőknél. Nagyjából ez a helyzet a magyar civil szférában is. Vannak civil szervetek, amelyek egyenlőbbek, az egyenlőknél, elképesztő gőggel tekintenek Magyarországra, úgy érzik, hogy bármit megtehetnek csak azért, mert egy milliárdos üzletember áll mögöttük.

Idén augusztusban lépett hatályba a bevándorlási különadó, amelyet a “bevándorlást segítő tevékenység támogatása” után kell fizetni. Az adó mértéke 25%. Mondanom, illetve írnom sem kell, hogy a civil hiszti már júniusban, a hír első hallatán elkezdődött. A liberális sivalkodás aztán abban tetőzött, hogy Soros György leghűségesebb magyar szervezetei – a Helsinki Bizottság és az Amnesty International – eldöntötte, ők nem fizetik be az adót, rájuk nem vonatkozik a szabályozás. Õk törvények és szabályok felett állnak – gondolják.

Egyébként nem kell nagyon messzire menni, kicsit több mint egy éve tüntetéshullám volt Magyarországon a CEU, azaz a budapesti Soros-egyetem mellett azért, mert az intézmény nem felelt meg az új felsőoktatási törvénynek. A CEU úgy ad a magyar mellett amerikai diplomát a hallgatóinak, hogy valódi oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban nem végez, ezzel versenyelőnyhöz juttatva az ott végzetteket. A CEU és a Közép-európai Egyetem (budapesti intézmény) egy egyszerű licencszerződéssel megoldhatta ezt a problémát, hiszen a Soros-suli azóta is él és virul Budapesten. Tehát lényegében semmi értelme nem volt a liberális hőbörgésnek és tüntizgetésnek, na meg #istandwithCEU-s kitűzőknek sem.
 

Szóval ez a liberális „ki, ha én nem”, „minket nem érdekelnek a törvények” attitűd ismét jelen van a közéletben. A rettentően rafinált Migration Aid nevű szervezet kitalálta, hogy az adó befizetését úgy tudja a leghatásosabban elkerülni, hogyha Éjjeli Õrség néven párttá alakulnak. (Csak szegény Havas Jon meg ne tudja, hogy ilyen komoly vetélytársuk akadt.) Vasárnap meg is tartotta alakuló ülését az Éjjeli Õrség, amelyről egyébként az Echo TV szeretett volna tudósítani, azonban a párt (vagy mi) erős embere, Siewert András – az átláthatóság jegyében – semmilyen információt nem osztott meg. Az Éjjeli Õrség egyébként azt mondja magáról, hogy ők mások, mint a többi hazai párt. Õk nem hatalomra törekszenek, nem arra, hogy fentről alakítsák a társadalmi életet, hanem egy alulról építkező, összefogáson alapuló társadalomban hisznek. Nagyon eredeti gondolatok és hihető is, főleg annak fényében, hogy korábban Siewert András nyíltan kijelentette, hogy a Migration Aidet csak a pénz, vagyis az adó elkerülése miatt alakítják át Éjjeli Õrségre.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága kedden felkérte az Igazságügyi Minisztériumot, hogy vizsgálja meg a jogi helyzetet, amennyiben egyes szervezetek (Migration Aid) szeretnék kijátszani a bevándorlási különadót, akkor szükséges-e a már meghozott jogszabály módosítása. Tehát nem biztos, hogy bejön a migránssimogatók furfangos terve.

A Migration Aid 2015-ben a bevándorlási válság csúcspontján tűnt fel. A Keleti pályaudvarnál tevékenykedtek, de volt egy adománygyűjtő pontjuk az Arany János utca 32-ben is, amely egészen véletlenül pont a Soros-alapítvány egyik központja. A Migration Aid első botránya az volt, amikor kiderült, hogy a szervezet egyik fő alakja, „Baba” börtönviselt. Ezek után annyira nem is volt nagy meglepetés, amikor kiderült: a Migration Aid gazdálkodása és adománygyűjtései teljesen átláthatatlanok. A beérkező több tízmillió forint sorsa ma is kérdés. Az újabb botrány 2018 márciusában robbant ki. Egy hangfelvételen, amelyen Siewert András is hallható, arról beszélnek, hogy a szervezet adatokat gyűjtött a magyar határhoz érkező bevándorlókról. Sőt, Siewert azt is elmondta, hogy kiterjedt külföldi kapcsolathálójuk van.
Ez a szervezet alapított pártot a minap – politikai babérok vagy adókerülés? A jövőben erre is választ kapunk. Az viszont biztos, hogy pénteken 20 óra 35 perckor az Echo TV Informátor című műsorában hosszan foglalkozunk a témával. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére