Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon

888.hu

2022.07.25. 08:30

A határ menti, vajdasági részeken félelemben élnek a magyarok, szerbek és más népek a fegyveres és agresszív embercsempészek miatt.

 

Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon, hiszen 2022. január 1. és július 22. között már 123 851 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat, valamint az őket segítő embercsempészeket. Tavaly egész évben 123 516 volt ez a szám – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombaton.

A magyar rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országunkban élők biztonságban érezhessék magukat, és határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben – szögezi le a rendőrség közleménye.

 

Az ORFK ugyanakkor kiemelte: a szolgálatot teljesítőknek a határsértők fokozódó agressziójával is meg kell küzdeniük.

 

A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló – egyre gátlástalanabb – migránsokkal, akik jellemzően rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálnak meg kövekkel, karókkal, fa- vagy tégladarabokkal. Feltűntek a déli határon a felfegyverkezett migránsbandák is, melyek új kihívások elé állítják a magyar határ védőit.

Az év eddig eltelt időszakában több mint háromszáz támadás érte a határvédő rendőröket és katonákat, háromtucatnyian meg is sérültek a támadások következtében.

 

Az illegális migráció növekedéséért azok a nyugati politikusok és civil szervezetek a felelősek, akik-amelyek emberbarátság ürügyén bátorították és bátorítják a migránsokat.”

 

– fogalmazott Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke.

A VMSZ elnöke Alekszandar Vucsics szerb elnökkel folytatott minapi megbeszélésén kijelentette: az állam nem hagyhatja magára az embereket, és az állampolgárok oldalára kell állnia a migránsokkal szemben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére