Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkapták a Mindszenty szobrát megrongáló férfit

Forisek Ádám

2018.08.30. 09:28

Komáromban valaki baltával több darabot letört a Jézus Szíve római katolikus templom elõtt lévõ Mindszenty József-szoborról. Csütörtökön elkapták az elkövetõt.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy elkapták a Mindszenty József szobrát megrongáló férfit.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint az elkövető augusztus 24. és 25. között a hercegprímás két méter magas teljes alakos emlékművére több ütést mért, a szobor jobb arcfele, kézfejei, palástjának szélei letörtek. A rongálással okozott kárt ötmillió forintra becsülik:

A police.hu beszámolója szerint a férfi a szobor megrongálása előtt Komárom belvárosában egy lottózó üvegablakát törte be egy térkődarabbal, majd betonvassal egy családi ház ablakát, redőnyét és párkányát rongálta meg.

Az elkövető egy 34 éves komáromi férfi, aki többszörösen büntetett előéletű. K. Miklós, a rongáló saját állítása szerint dühét vezette le az épületeken és a szobrokon. 

A rendőrség védett kulturális javak körébe tartozó tárgy megsemmisítésével elkövetett rongálás, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyomoz ellene.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére