Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európában az első helyen áll Magyarország a beoltottság tekintetében

888.hu, MTI

2021.05.20. 20:40

Magyarország azért adta a legsikeresebb egyészségügyi választ a koronavírus okozta világjárványra Európában, mert időben gondoskodott a szükséges vakcinákról – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben, az uniós tagországok külgazdaságért és kereskedelmi ügyekért felelős miniszterei egynapos ülésének szünetében.

 

Azért állunk ma első helyen beoltottság tekintetében Európában, mert időben vásároltunk kellő mennyiségű oltóanyagot”

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Kijelentette, hogy elegendő vakcina van Magyarországon.

Keleti és nyugati forrásból több mint 10 millió oltóanyag áll rendelkezésre a jövő év végéig,

ami azt jelenti, hogy ha a tudományos álláspont szerint harmadik oltás beadására is szükség lesz, a meglévő mennyiségből ezt is meg lehet tenni.

Elmondta továbbá, hogy

2022 végétől szolgálatba áll a nemzeti oltóanyaggyár, amely elegendő saját oltóanyagot tesz elérhetővé ahhoz, hogy beoltható legyen mindenki, aki regisztrált az oltásokra.

Ez teljesen feleslegessé teszi új oltóanyagok megvásárlását – húzta alá.

A koronavírus elleni oltóanyagok szellemi tulajdonjogának kérdéséről elmondta, Magyarország azt tartja fontosnak, hogy minél több helyen minél több oltóanyagot állítsanak elő.

Az oltóanyaggyártási kapacitások folyamatos növelésével tudjuk fenntartani a világ biztonságát a világjárvánnyal szemben, kevésbé bürokratikus intézkedésekkel”

– fogalmazott.

A bevezetni kívánt úgynevezett vakcinaútlevéllel összefüggésben azt mondta, a vita elhamarkodott mindaddig, amíg mintegy 30 százalékos átlagos átoltottság jellemzi az Európai Uniót, és amíg számos ország az oltási hajlandósággal vagy az oltóanyag rendelkezésre állásával küzd. Előbb legyen oltóanyag, legyenek beoltva az emberek – emelte ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére