Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez történt eddig: 2775 fertőzött, Niedermüllerék „Karácsony-blokádot” terveznek, az EU hitellel segítene

888.hu

2020.04.30. 07:59

Ez a nap is jól kezdődik: 2775-re emelkedett a magyarországi fertőzöttek száma, az ellenzéki polgármesterek Karácsony forgalomkorlátozási tervét gyakorolnák a különleges hétvégi felhatalmazással visszaélve, az EU gazdasági biztosa szerint pedig „örökös” lejáratú hitelekkel kellene segíteni a védekező tagállamokat.

Jól kezdődik a reggel: hiába magyaráznak EU-s pénzekről az ellenzéki politikusok, az unió gazdasági biztosa elismerte: nem támogatásokról, hitelekről van szó.

Paolo Gentiloni elmondta a Les Echos című francia lapnak, hogy

a felállítani tervezett alap értékének el kell érnie a közösség bruttó hazai termékének (GDP) a 10 százalékát, azaz mintegy 1500 milliárd eurót.

Jelentősen eltérő álláspontot képviselnek a tervezett intézkedéseket illetően az északi és a déli tagállamok kormányai, így egyelőre azt sem tudni, hogy bizonyos gazdaságpolitikai feltételeknek meg kell-e majd felelni ahhoz, hogy hozzá lehessen férni ezen forrásokhoz, vagy hogy lényegében csak visszafizetendő kölcsönökről lesz-e szó.

Szerinte

a hiteleknek nagyon hosszú vagy „örökös” lejáratúnak kell lenniük.

Mindeközben a magyar ellenzék polgármesterei szerint a koronavírus elleni védekezés legjobb módja, ha megvalósítják Karácsony Gergely főpolgármester tervét, amely kiherélné Budapest autós közlekedését.

Közös videóban számol be róla a VI. és VII. kerület két ellenzéki polgármestere, hogy ha a kormány – amely hetek óta a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében különleges szigorító intézkedésekre hatalmazta fel a települések polgármestereit – most is megadja nekik a felhatalmazást a szigorításokra, akkor

máris bevezetik a Karácsony Gergely főpolgármester által tervezett – és egyébként hatalmas felháborodást kiváltó – forgalomkorlátozási intézkedéseket

kerületeik egyes részein.

„Azt szeretnénk, ha Belső-Erzsébetvárost elkerülné a városon áthaladó forgalom. Hosszú távú terv, hogy ezt a területet fokozatosan visszaadjuk a lakóknak. Azt szeretnénk, ha

csak az hajthatna be ide autóval, aki itt lakik.

Péntektől vasárnapig a VI. kerülettel közösen kipróbálnánk, hogy működik, ha az áthaladó forgalmat kiszűrjük a turisztikailag fontos területeinkről. A tervek szerint a VII. kerületben megszüntetnénk az átmenő forgalmat a Király utca, Károly krt, Wesselényi utca, Erzsébet krt. területen. Hogy ezt megtehetjük-e, az a kormánytól függ!” – jelentette be közös videójában a VII. kerület Gyurcsány-párti polgármestere és a VI. kerület momentumos vezetője, Soproni Tamás.

Hát... nem éppen a járványügyi védekezéssel indokolják a forgalomkorlátozást...

Mindeközben a hazai fertőzöttek száma a szerdai nagyobb emelkedés után kisebb mértékben növekedett.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel

2775 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma,

közölte csütörtök reggel a koronavirus.gov.hu tájékoztató oldal.

Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 312 főre emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

De van jó hír is: az anyák napi felkészülés jegyében rohamtempóban megalkotta a kormány az anyák napi rendeletet, az éjfél után

életbe lépett, és az áll benne, hogy korlátozás nélkül nyitva tarthatnak a virágüzletek május 1-én, 2-án és 3-án,

de az enyhítést engedő jogszabály május 4-én hatályát veszti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére