Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Februárban kezdõdnek egyeztetések az államfõválasztásról

Bertha László

2016.12.09. 14:58

Februárban kezdõdnek meg a parlamenti egyeztetések az államfõválasztásról - közölte a Fidesz frakcióvezetõje, Kósa Lajos.
BUDAPEST, 14:58

Februárban kezdődnek meg a parlamenti egyeztetések az államfőválasztásról – közölte a Fidesz frakcióvezetője, Kósa Lajos.

A politikust arról kérdezték, hogy az atv.hu cikke szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere válthatja Áder Jánost az államfői poszton. Áder János mandátuma 2017 májusáig tart.

Kósa Lajos cáfolta a sajtóhírt, légből kapottnak nevezte azt. A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor emlékeztetett, hogy a köztársasági elnököt a parlament tavaszi ülésszakában kell majd választani, melynek bizottsági ülései február 15-én, plenáris ülései pedig február 20-án kezdődnek.

A politikus azt is elmondta, hogy kezdeményezni fogja, hogy tárgyaljanak majd a parlamenti képviselőcsoportok. Kósa szerint erről legkésőbb márciusban dönteni is kell,

hogy a szükséges előkészületeket kényelmesen lehessen megtenni, hogy ne szorítson minket az idő.”

Az Alaptörvény értelmében a köztársasági elnököt a korábbi államfő megbízatásának lejárta előtt legalább harminc, legfeljebb hatvan nappal kell megválasztania az Országgyűlésnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére