Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatná az együttműködést a civil és egyházi szervezetekkel Varga Judit

888 - MTI

2020.12.14. 15:59

A járványhelyzet ellenére eredményes évet zárt és közelebb került a családok legmagasabb szintű védelmének biztosításához az Igazságügyi Minisztérium (IM) mind a jogalkotásban, mind pedig a jogalkalmazásban – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

Varga Judit bejegyzésében közölte:

az egyházi és civil szervezetekkel kialakított együttműködésben több konkrét javaslat született, és ezeket feldolgozva készült el a Családjogi Civil Munkacsoport 163 oldalas munkaanyaga.

Hozzátette, hogy a közös munka eredményeként olyan területeken építhettek a szervezetek tapasztalataira, mint például a gyermekvédelmi jelzőrendszer, a kapcsolati erőszak és a gyermekkori bántalmazás elleni jogintézmények és érvényesülésük, továbbá a kapcsolattartás valamint a személyi állapotot érintő perek szabályozása és gyakorlata.

Varga Judit kiemelte továbbá a közvetítői eljárások tapasztalatainak „becsatornázását”, a kapcsolódó büntető anyagi, végrehajtási és eljárásjogi jogintézményeket és azok gyakorlatát, valamint a büntető-, polgári és közigazgatási bírósági és hatósági eljárások közötti párhuzamosságok megszüntetését.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a szegedi és kecskeméti központok decemberi megnyitásával idén megduplázták az áldozatsegítő központok kapacitását is, amelyek immár az ország hat megyeszékhelyén működnek.

»A civil és egyházi szervezetekkel jövőre is folytatjuk a hatékony együttműködést, hogy minden bajbajutotthoz eljusson az üzenet: Van segítség!«

- írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére