Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik az indexes belháború: kirúgták a főszerkesztőt

888.hu

2020.07.22. 14:00

A pozíciója egyelőre betöltetlen marad.

Az Index.hu Zrt. igazgatósága mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, és az igazgatóság elnöke a mai napon kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését, írja a vg.hu.

Fotó: Index

Bodolai László elnök további intézkedésként a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, valamint szintén a mai nappal bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András jogász, újságíró is.

Az Index.hu Zrt igazgatóságából múlt héten távozott – a stratégiai partner – az Indamédia két vezetője, az így megüresedett egyik helyet tölti be Sztankóczy András.

A korábban szintén megüresedett vezérigazgatói posztra az igazgatóság elnöke a mai nappal Szombathy Pál igazgatósági tagot nevezte ki, valamint felkérte az igazgatóság tagjait, hogy azonnali hatállyal tekintsék át a társaság jelenlegi helyzetét, és a lehető leggyorsabb módon tegyenek javaslatot az igazgatóság számára a szükséges reorganizációs lépések megtételére.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt robbant ki a belháború az Indexnél.

Dull Szabolcs akkor drámai hangvételű írásban arról számolt be, hogy „azt érzik, hogy az Index szerkesztősége veszélyben van”. Dull felháborodásának oka az volt, hogy Gerényi Gábor, a lap külsős tanácsadója egy átalakítási tervet állított össze. A főszerkesztő ezt úgy értékelte, hogy kívülről olyan befolyás érte a lapot, amelynek a „vége a szerkesztőség megszűnése lehet”. Csakhogy Bodolai a Media1-nek megerősítette, hogy Gerényi Gábor kidolgozott tanácsadóként egy működési koncepciót az Index számára, csakhogy a kidolgozott koncepciót az Index.hu igazgatósága nem fogadta el, Gerényi munkája pedig véget is ért.

Dull menesztése vélhetően csak idő kérdése volt, ugyanis Bodolai az igazgatótanácsból is visszahívta őt, amiért a 24.hu-n nyilvánosságra kerültek az Index.hu Zrt. igazgatóságának belső információi.

A cégvezető azt is elmondta, hogy döntésében nagy szerepe volt annak, hogy a főszerkesztőt „minimum közvetve felelősnek tartja”, amiért az igazgatóság üléséről bizalmas információk kerültek ki.

Dull Szabolcs tavaly decemberben került be az Index.hu Zrt. igazgatóságába, miután főszerkesztővé választották meg.

A vállalat igazgatóságában is folyamatosan jönnek-mennek az emberek. Emlékezetes, mindössze öt munkanap után távozott az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, Ződi Zsolt, aki korábban a szintén lemondott Pusztay Andrást váltotta a poszton. Így a cég június 30-tól vezérigazgató nélkül működött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére