Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fürjes levélben szólította fel Karácsonyt, hogy kérjen bocsánatot

888 / MTI

2020.10.14. 10:30

Fürjes szerint keserű csalódás, hogy a főpolgármester nyíltan támogatja a rasszizmust.

Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár levélben kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy kövesse meg a budapestieket és minden jóérzésű magyart, akiket megbántott azzal, hogy támogatta Bíró Lászlót, a Budapestet Judapestnek nevező „rasszista jelöltet” a borsodi időközi parlamenti választáson – közölte az államtitkár szerdán az MTI-vel.

Fürjes azt mondta, hogy

a főpolgármester olyat tett, amit Budapest első embereként soha senkinek nem lett volna szabad megtennie.”

Az államtitkár szerint ezért nagyon sokan csalódtak a főpolgármesterben, és várnak tőle bocsánatkérést.
Mint ismeretes, az ellenzéki pártok – köztük a Karácsony Gergely vezette Párbeszéd – egy olyan jelöltet indítottak a szerencsi időközi országgyűlési választáson, aki sokakban megütközést keltett az általuk antiszemitának, cigányellenesnek, rasszistának tartott korábbi Facebook-bejegyzéseivel. Bíró László Facebook-posztjaiban többek között Judapestnek nevezte Budapestet, zsidó uzsoratőkéről írt, és a vallásos zsidó embereket jellegzetes hajviseletük miatt „tetűcsúszdásoknak” nevezte.

Az elmúlt hetekben számos baloldali értelmiségi, zsidó és cigány szervezet vezetői nevezték elfogadhatatlannak, hogy baloldali ellenzéki pártok és vezetők – köztük Karácsony Gergely is – nyíltan támogatják a rasszista múltú jelöltet, és ezzel „legitimálják a rasszizmust és az antiszemitizmust”.
Karácsony Gergely főpolgármester azon túl, hogy pártelnökként képviselőnek jelölte a Budapestet „Judapestnek” nevező és ezzel közfelháborodást kiváltó politikust, főpolgármesteri minőségében, a főpolgármesteri irodában, a budapesti városházán, Budapest hivatalos címere és zászlója előtt felvett kampányvideóban buzdított Bíró László támogatására. E videóban a főpolgármester annyit mondott az ellenzéki jelölt rasszista, antiszemita, cigányellenes kijelentéseire utalva, hogy „egyikünk sem tökéletes”.

Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a kormány és a főváros közös egyeztető testületének, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülése előtt úgy fogalmazott az MTI-nek, hogy a

»rasszista, antiszemita, gyűlöletkeltő« jelölt főpolgármesteri támogatása elfogadhatatlan, és itt az ideje, hogy a főpolgármester bocsánatot kérjen ezért zsidó és cigány honfitársainktól, a budapestiektől és minden jóérzésű embertől, akit megbántott.”

„Budapest első emberének kellett volna legelőször és legerőteljesebben tiltakoznia a Budapestet Judapestnek nevező rasszista politikussal szemben” – fogalmazott Fürjes Balázs, aki hozzátette, bízik benne, hogy legalább a választás után nem köti a koalíciós kényszer a főpolgármestert, és kész belátni, hogy nagyot hibázott. Ezért Fürjes Balázs „egyértelmű bocsánatkérésre és a rasszista politikus és politika támogatásának visszavonására” kérte Karácsony Gergelyt – közölte az államtitkár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére